ABONE OL
NE HEDEFLENİYOR?
 
Yıldız Holding, bu satınalma ile Kuzey Amerika pazarındaki faaliyetlerini büyütmeyi hedefliyor. Türkiye'nin lider gıda ve içecek şirketi Yıldız Holding, ABD çikolata kaplamalı ve atıştırmalık ürünler pazarının köklü şirketlerinden DeMet's Candy Company'nin yüzde 100 hissesini 221 milyon dolara satın almak için Brynwood Partners V L.P. ile hisse alım sözleşmesi imzaladı. 1898 yılında Chicago'da kurulan DeMet's Candy Company, ilk ve köklü markası olan "Turtles" ve diğer markaları "Flipz" ve "Treasures" ile çikolata kaplamalı atıştırmalık ürünler pazarında faaliyet gösteriyor.
 
2 FABRİKASI VAR
 
ABD'de Pennslyvania -Mohnton'da ve New York-Big Flats'de bulunan iki fabrikasında üretim yapan DeMet's'in 2012 yılsonu itibariyle satışları yaklaşık 130 milyon dolar tutarında gerçekleşti. DeMet's'in müşterileri arasında ABD'nin en büyük ve başlıca perakendecileri arasında yer alan Safeway, Target, Walmart, Costco, Walgreens, Kroger gibi önemli perakende zincirleri bulunuyor.
 
Yaklaşık 200 çalışanı bulunan DeMet's'i Yıldız Holding'e satan ABD'li özel sermaye şirketi Brynwood Partners V L.P., şirketi 2003 yılında Nestle'den satın almıştı. Yıldız Holding'in 23 Aralık 2013 tarihinde imzaladığı hisse alım sözleşmesinin ardından, gerekli yasal izinlerin çıkması beklenecek. DeMet's, bu izinler tamamlandıktan sonra Yıldız Holding şirketleri arasında yerini alıyor olacak.
 
Yıldız Holding'in DeMets'i bünyesine katmasının ana sebepleri arasında, ABD organize perakende pazarındaki mevcut faaliyetlerin geliştirilmesi fırsatı yatıyor. DeMets'in oturmuş dağıtım gücü, Yıldız Holding ürünlerinin üretim-dağıtım ve satış kanallarına sokulmasını sağlayacak nitelikte. Şirket, Godiva ile dağıtım kanalları ve lojistik, konularında sinerji yaratacak yeteneklere de sahip.
 
Satış sürecinde, yatırım bankacılığı konusunda JP Morgan'dan, finansal ve vergi özel inceleme çalışmaları için Ernst&Young'dan, Hukuk özel inceleme çalışmaları için ise Eaton & Van Winkle LLP'den danışmanlık alındı.