Açýlýþta BIST 100 endeksi, önceki kapanýþa göre 5,50 puan ve yüzde 0,05 artarak 10.003,41 puana çýktý.
Bankacýlýk endeksi yüzde 0,22 ve holding endeksi yüzde 0,07 azalýþ kaydetti. Sektör endeksleri arasýnda en çok kazandýran yüzde 1,66 ile biliþim olurken, en çok kaybettiren yüzde 2,15 ile menkul kýymet yatýrým ortaklýðý oldu.
Dün, satýcýlý bir seyir izleyen Borsa Ýstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,39 azalýþla 9.997,91 puandan tamamladý. Böylece endeks, marttan bu yana ilk kez üst üste beþ iþlem günü düþüþ kaydetti.
Analistler, küresel pay piyasalarýnda, ABD Merkez Bankasýnýn (Fed) yarýn alacaðý para politikasý kararlarý ve ABD'de açýklanacak enflasyon verileri öncesinde temkinli bir seyir izlendiðini ifade etti.
Öte yandan, dün Cumhurbaþkaný Yardýmcýsý Cevdet Yýlmaz, "Tüketim aðýrlýklý deðil, daha çok üretim, ihracat, yatýrým aðýrlýklý bir büyüme kompozisyonuyla yolumuza devam ediyoruz. Enflasyonla mücadele ederken bir taraftan da büyümeyi ve istihdamý sürdürme çabasý içindeyiz." dedi.
Borsa kazançlarý üzerinden bir verginin söz konusu olmadýðýný ifade eden Yýlmaz, þu deðerlendirmelerde bulundu:
"Bu konuda yapýlan spekülasyonlara hiçbir þekilde itibar edilmemesi gerekir. Yapýlan iþlemler üzerinden bir bedel alma, o da çok cüzi yani iþte 'On binlerde diyelim bir, iki gibi bir þey olur mu, olmaz mý?' bunun tartýþmalarý yapýlýyor."
Analistler, bugün yurt içinde perakende satýþlarýn takip edileceðini, yurt dýþýnda ise veri gündeminin sakin olduðunu belirterek, teknik açýdan BIST 100 endeksinde 9.900 ve 9.800 puanýn destek, 10.100 ve 10.200 seviyelerinin ise direnç konumunda olduðunu kaydetti.