Borsa Ýstanbul günü yükseliþle tamamladý
ABONE OL

BIST 100 endeksi, önceki kapanýþa göre 114,15 puan artarken, toplam iþlem hacmi 89,4 milyar lira oldu.

Bankacýlýk endeksi yüzde 1,25, holding endeksi yüzde 1,17 deðer kazandý.

Sektör endeksleri arasýnda en çok kazandýran yüzde 2,42 ile iletiþim, en çok kaybettiren yüzde 4,18 ile spor oldu.

ABD Merkez Bankasý'nýn (Fed) faiz kararý öncesinde açýklanan verilerin ABD'de enflasyonun mayýsta yavaþladýðýný göstermesiyle pay piyasalarýnda pozitif bir seyir izleniyor.

Ülkede bugün açýklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayýsta aylýk bazda deðiþim göstermezken yýllýk bazda yüzde 3,3 ile beklentilerin altýnda arttý.

Analistler, beklentilerin altýnda gelen enflasyon verilerinin Fed'in bu yýl birden fazla faiz indirimi yapabileceði yönündeki beklentileri güçlendirdiðini belirterek, bugün Fed Baþkaný Jerome Powell'ýn sözle yönlendirmelerinin yatýrýmcýlarýn odaðýna yerleþtiðini bildirdi.

Son dönemde ABD'de açýklanan makroekonomik verilerin karýþýk sinyaller vermesinin Fed'in ne zaman faiz indirimine gideceðine yönelik belirsizliði artýrdýðýný kaydeden analistler, bugün faiz kararýnýn ardýndan yayýmlanacak "nokta grafiði"nin olasý faiz indirimlerinin boyutu ve zamanlamasýna dair ipuçlarý vermesinin beklendiðini dile getirdi.

Yarýn yurt içinde konut satýþlarý, kýsa vadeli dýþ borç istatistikleri, haftalýk para ve banka istatistikleri, yurt dýþýnda ise ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), haftalýk iþsizlik baþvurularý, Avro Bölgesinde sanayi üretiminin takip edileceðini dile getiren analistler, teknik açýdan BIST 100 endeksinde 10.200 ve 10.300 seviyelerinin direnç, 10.000 ve 9.900 puanýn destek konumunda olduðunu kaydetti.