Borsa rekor tazeledi
ABONE OL

BIST 100 endeksi, önceki kapanýþa göre 4,03 puan artarken, toplam iþlem hacmi 127,6 milyar lira oldu.

Bankacýlýk endeksi yüzde 1,26, holding endeksi yüzde 0,36 deðer kaybetti. Sektör endeksleri arasýnda en çok kazandýran yüzde 4,40 ile spor, en çok kaybettiren bankacýlýk oldu.

Analistler, küresel pay piyasalarýnda ABD Merkez Bankasýnýn (Fed) bu yýl faiz indirimine gideceðine yönelik iyimserliðin etkilerinin devam ettiðini belirterek, bugün Fed Federal Açýk Piyasa Komitesinin (FOMC) toplantý tutanaklarý ile yapay zeka teknolojisi alanýnda öne çýkan þirketlerin baþýnda gelen Nvidia'nýn açýklamasý beklenen finansal sonuçlarýnýn yatýrýmcýlarýn odaðýna yerleþtiðini söyledi.

Yarýn yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý'nýn (TCMB) Para Politikasý Kurulunda açýklayacaðý faiz kararý ile tüketici güven endeksinin takip edileceðini ifade eden analistler, yurt dýþýnda ise ABD'de haftalýk iþsizlik baþvurularý, yeni konut satýþlarý, Avro Bölgesinde tüketici güven endeksi, ABD ve Avrupa'da açýklanacak imalat sanayi ve hizmet sektörü Satýnalma Yöneticileri Endeksinin (PMI) öne çýkacaðýný söyledi.

Analistler, teknik açýdan BIST 100 endeksinde 11.000 ve 11.200 seviyelerinin direnç, 10.700 ve 10.600 puanýn ise destek konumunda olduðunu kaydetti.

AA Finans'ýn beklenti anketine katýlan ekonomistlerin tamamý Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasýnýn politika faizini yüzde 50'de sabit býrakmasýný bekliyor. Ekonomistlerin yýl sonu politika faizi beklentilerinin medyaný ise yüzde 45 olarak hesaplandý.

  • bist 100 endeksi
  • yükseliþ
  • borsa