Bu mu AVM işte BMC!
ABONE OL

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarından BMC, IDEF’te adeta şov yaptı. 6 aracını kurduğu dev stantta görücüye çıkaran BMC, bunlardan 3’ünün de dünya lansmanını yaptı.

BMC’nin son teknoloji ürünü ‘Vuran’ isimli çok amaçlı taktik aracının perdesini ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açtı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan 751 milyon liralık teklifle BMC’yi devralan Es Mali Yatırım ve Danışmalık A.Ş.’nin sahibi Ethem Sancak, Erdoğan’ın ziyareti sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BMC’yi aldığı dönemde kendine yönelik bir karalama kampanyası düzenlendiğini söyleyen Sancak, en güzel cevabın bu fuarda, BMC’nin yeni ürünleriyle verildiğini söyledi. “Kişinin aynası işidir” diyen Sancak “BMC’yi alıp arazisine AVM yapacaklar dediler, bizi çok karaladılar 5 ay önce birileri... Yaptığımız şeyler ortada. Bunlar AVM’mi şimdi? İcraat ortada. Kişinin aynası iştir lafa bakılmaz. Birileri laf söyler birileri iş yapar, biz yaptık çok şükür. Dünya markası olduk. Daha sırada çok şey var. Bizi izlemeye devam edin” diye konuştu.

Dünyada ilk 10’a gireceğiz

BMC markasının 6 ayda ayağa kaldırdıklarını ve 1.400 işçinin yeniden çalışmaya başladığını söyleyen Sancak şöyle devam etti: “Bir dizi aracımız var ama bunlar başlangıç, bunları biz 6 ayda ayağa kaldırdık. 6 ay içinde 4 yıldır evinde bekleyen ve sadece 1 ay için 10 günlük ücret alan 1.400 işçimiz fabrikamızda çalışıyor.

1 Mayıs’ı onlarla birlikte kutladık. Sırada bekleyen tanktan topa bir sürü konuda kafa yoruyoruz Ar-Ge merkezleri inşa ettik. 5 yıl sonra, Sayın Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi ilk 10’da bir Türk firması olacak. Bu da BMC olacak. Beni bilirsiniz 30 yıldır ilaç sektöründe ne dediysem yaptım. Bütün o işleri sattık ve ülkenin geleceğine yatırım yaptık. 6 ayda bu kadar yaptık ama önümüzde 2023, 2053, 2071 var.”

Türkiye’nin savunma sanayisi için ve iç güvenliği için çok çalıştıklarını söyleyen Ethem Sancak “Türkiye’de ilk kez kendi kendini söndüren, yanmayan ve camı kurşun geçirmeyen TOMA yaptık. Bu ilk, daha önceki TOMA’lar molofot atılınca yanıyordu ama bu farklı, ilk kez biz yaptık.  Böylece asayişte polisimizin can güvenliğini sağlamış olacağız. Temmuz ayında yaklaşık 200 tanesini teslim edeceğiz” diye konuştu.

BMC’nin diğer ortağı Talip Öztürk ise “İyi ki böyle bir ortak ve ağabeye rastladım. Biz 2023 yılına kadar sadece Türkiye’nin değil dünyanın sayılı savunma sanayi şirketlerinden biri olacağımıza inanıyoruz. Bunu yaşayarak göreceğiz” dedi.

İĞNE İTHAL EDERKEN ASYA’NIN KORUYUCUSU HALİNE GELECEĞİZ

Türkler’in eski ve köklü bir millet olduğunu söyleyen Sancak, bir dönem Türkiye’nin iğne ithal eder bir ülke konumuna getirildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye’nin ayağa kalktığını belirten Sancak “Bütün Asya milletlerinin koruyucusu olacağız. Bin yıl boyunca Türkler bunu yaptılar. 72 Asya kavmini birleştirdiler, onlarla beraber 4 imparatorluk inşa ettiler ve onlara ışık tuttular” diye konuştu. Katar ile Türkiye’nin bağlarına da değinen Sancak şunları söyledi: “Büyük Osmanlı’nın en büyük gücü Katar’dı. Katar’a Cenabı Hak olağan üstü servetler vermiş. Ortağımız Katar Silahlı Kuvvetleri ile çok daha büyük işler yapacağız.”

PERDEYİ ERDOĞAN KALDIRDI: Erdoğan, BMC’nin ürettiği VURAN isimli aracın ilk kez görücüye çıkarılmasına şahitlik etti. Erdoğan’a, Es Mali Yatırım ve Danışmanlık A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak tarafından plaket takdim edildi.

BMC"den gövde gösterisi

Ethem Sancak: Bizi izlemeye devam edin

İşte o zırhlı araç "Vuran"