Bu yıl Türkiye’ye 3 milyon Rus gelir
ABONE OL

Son 2 yıldır çok ciddi krizler yaşayan turizm sektörü, bu sezona umutlu girdi. Sadece Türkiye’de değil, dünyanın birçok noktasında yaşanan terör olayları, turistlerin seyahat alışkanlıklarını değiştirdi. 15 Temmuz darbe girişimi ve Rusya ile yaşanan uçak krizi de bu işin tuzu biberi oldu. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ziyaretleri ile eski günlerine dönen Rusya-Türkiye ilişkileri, turizm sektöründe heyecan yarattı. Antalya-Belek bölgesinin en önemli otellerinden Ela Quality Resort Belek’in Genel Müdürü Ufuk Gezgin, bu yıl Türkiye olarak 3-3.5 milyon aralığında bir Rus turist beklendiğini söyledi. Kriz öncesi döneme, bir sonraki sezon ancak dönülebileceğini söyleyen Gezgin “Ruslar Türkiye’den kolay kolay vazgeçmezler” dedi. 

BİZİMLE YARIŞACAK ÜLKE YOK

Avrupa’da ve Türkiye’de yaşanan terör olaylarının Avrupalı turistte bir travma yarattığına ve tatil lokasyon tercihlerinde değişikliğe yönelttiğini belirten Gezgin, “Fakat gittikleri yerler bize rakip veya bize alternatif yerler değil. Bir süre sonra Türkiye’ye dönecekler. Özellikle Avrupalı turist herşey dahil konseptini, fiyat avantajını çok önemsiyor ve bu konuda bizimle yarışabilecek başka bir ülke yok. İspanya, Yunanistan gibi yerlerdeki hizmet ve fiyatlar bizim alternatifimiz olamaz. Oteller çok eski, adeta dökülüyor. Hizmet kalitesi sıfır. Türkiye’deki imkanlar dünyada yok” dedi.

4 KİŞİDEN BİRİSİ TEKRAR GELİYOR

Turizm sektöründe kişi geceleme sayısına bakıldığında Ela Quality Resort Belek’in 10 yılda 2.2 milyon geceleme oranı ile de ilk sıralarda yer aldığına değinen Gezgin, bu konuda şunları söyledi: “Bu durumda ortalama olarak bir kişi otelimizde 5 gece misafir oluyor. Çocuklu konaklamalarda sayı bir haftaya ulaşıyor. Bizi farklı kılan bir diğer özelliğimiz ise misafirlerimizin yüzde 25’lik geri gelme oranı… Yani dört misafirimizden birisi tekrar otelimizi tercih ediyor. Uluslararası anlamda ciddi başarı kabul edilen bu oran bizim de gurur kaynağımız. Tatil alışkanlıkları farklı Rus, Türk ve Avrupalılardan oluşan üç misafir grubunun hem en çok ağırlama sayısına hem de en fazla tekrar gelme oranına sahip olmasıyla ne kadar doğru bir vizyona sahip olduğumuz anlaşılıyor. Biz de yeni dönemde uygulamaya koyacağımız “Sadakat Kart” ile bizi tekrar tekrar tercih eden misafirlerimize özel ve ayrıcalıklı tatil imkanı sağlayacağız.”

10 YILDA 500 BİN MİSAFİR AĞIRLADI

Rus ve Avrupalı turistlerin yanı sıra son yollarda erken rezervasyon kavramının Türkiye’de iyice yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte yerli turistlerin de aile ve çocuğu kapsayan lüks kavramını keşfettiğini belirten Gezgin, “Sonuç olarak 10 yılda 105 bini çocuk olmak üzere 500 bine yakın misafir ağırladık. Sırasıyla Ruslar, Türkler ve Almanlar en fazla ağırladığımız ilk üç misafir grubunu oluşturuyor” diye konuştu. Otelde çocuklu ailelere özel olarak Everland Q Çocuk Kulübü bulunduğunu söyleyen Gezgin “Ailelerin ragat tatil yapması için, çocuklarını bıraktıkları bir kreş gibi bir yer değil burası. Bir okul gibi eğitim alıyor çocuklar. Yabancı dil eğitimi vermeye başlayacağız. Kendilerini geliştirdikleri bir kulüp kurduk” dedi.