Çin'den 'Türkiye' kararý! Resmen açýklandý
ABONE OL

Çin, Kovid-19 salgýnýnýn ardýndan askýya aldýðý yabancý ülkelere yönelik grup turizmi etkinliklerine destinasyon olarak Türkiye'yi de ekledi.

Çin Kültür ve Turizm Bakanlýðý, yayýmladýðý duyuruda, ulusal seyahat acentalarý ve tur operatörlerinin Çin vatandaþlarý için grup turlarý düzenleyebileceði ülkelerin üçüncü listesini açýkladý.

Asya, Avrupa, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika ile Okyanusya'dan 78 ülkeyi içeren listede Türkiye de yer aldý.

Bugünden itibaren yürürlüðe giren düzenlemeyle tur operatörleri ve seyahat acentalarý listedeki ülkelere yönelik grup turu organizasyonlarýyla konaklama ve seyahat paketi satýþlarýný sürdürebilecek.

Çin'de yabancý ülkelere yönelik grup turizmi etkinlikleri ancak merkezi hükümetin izni ve denetiminde düzenlenebiliyor.

Çin, Kovid-19 salgýnýnýn baþlamasýnýn ardýndan Mart 2020'de sýnýrlarýný dýþ dünyaya kapatmýþ, tüm vizeleri askýya almýþ ve Çin vatandaþlarýnýn yurt dýþýna seyahatlerine kýsýtlama getirmiþti. Tedbirler kapsamýnda yabancý ülkelere düzenlenen grup turlarý da askýya alýnmýþtý.

Ülke, 8 Ocak 2023'te Kovid-19'u "A kategorisi salgýn hastalýk" olarak ele almaya son vererek, Sýnýr Saðlýðý ve Karantina Yasasý uyarýnca uygulanan tedbir ve kýsýtlamalarý kaldýrmýþ, sýnýrlarýný yeniden açmýþtý.

  • turist
  • Çin Kültür ve Turizm Bakanlýðý