Denizbank, Citi Türkiye'nin bireysel bankacılık bölümünü devraldı
ABONE OL
Denizbank açıklamasına göre, Denizbank, 11 Nisan 2013 tarihinde kamuoyuna açıkladığı, Citi'nin Türkiye'deki bireysel bankacılık bölümünün satın alımına dair işlemi, bugün tamamladı.

Bu kapsamda, Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünün 600 binden fazla müşteri, 1,2 milyar lira kredi/alacak ve 1,6 milyar lira mevduat içeren portföyü, bugün itibariyle, çalışanları ve şubeleri dahil olmak üzere Denizbank'a geçti.

Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünden devrolan 32 şube ile birlikte Denizbank'ın toplam şube sayısı, iştirakler dahil 685'e ulaşırken, bin 400'e yakın Citi Türkiye bireysel bankacılık çalışanının katılımı sonrasında Denizbank'ın toplam çalışan sayısı 14 bine yaklaşmış oldu. Citi, önümüzdeki dönemde Türkiye'de 500'den fazla çalışanı ile kurumsal ve ticari bankacılık faaliyetlerine odaklanmayı sürdürecek.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Denizbank'ın Türkiye'de her geçen gün güçlendiğini belirterek, "Bundan 16 yıl önce müşterisi, binası, şubesi, çalışanı olmayan bir banka olarak sıfırdan kurulmuştuk. Geçen süre zarfında bankamızı sürekli ileri taşıyan ve 2012 yılında, Sberbank Ailesi'ne katılmamızla daha da ivme kazanan başarı grafiğimiz, attığımız her adımda yükseliyor" dedi.

Ana hissedarlarından aldıkları güçle, Türkiye'de büyümeye devam ettiklerini vurgulayan Ateş, şunları aktardı:

"Beyaz sayfa üzerinde bir bankacılık lisansı olarak başladığımız yolculuğumuz boyunca, organik ve inorganik şekilde, verimli ve karlı büyüme modeli, her zaman temel stratejimizi oluşturdu. Bu bağlamda, yıllar boyunca pek çok şirketi satın aldık, yeniden yapılandırdık. Şimdi, 12 bini aşkın Denizcimizden oluşan ailemizin, yeni ekip arkadaşlarımızla büyüyüp güçlendiği önemli bir dönemece tanıklık ediyoruz. Citi Türkiye bireysel bankacılık bölümünden bankamıza devrolan 32 şube, 550 bine yakın kredi kartı ve 1,6 milyar lira mevduat, bireysel portföyümüzde yeni hedeflerin, yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor.

Sektörde bireysel kredi kartı alacaklarında yüzde 1,4 pazar payı artışı ile bir üst sıraya yükseliyoruz. Citi ekolü ile yetişmiş bin 400'e yakın yeni Denizcimizin, güçlü geleceğimizin yıldızları olarak bankamıza değer katmasının heyecanını yaşıyoruz. Bankamızın, sayıları 14 bine yaklaşan Denizcilerinin özverili çalışmaları ve en önemlisi, kurulduğu günden bu yana kaybetmediği ortak akıl ve takım ruhu ile nice başarılara, ilklere ve enlere imza atacağına yürekten inanıyorum. Bu duygularla, yeni ekip arkadaşlarıma şahsım ve sayıları 12 bini aşan tüm Denizcilerimiz adına 'Ailemize hoş geldiniz' diyorum. Diğer yandan, Citi Türkiye'den gelen yeni müşterilerimize en iyi, en kusursuz hizmet kalitesini sunacağımızı taahhüt ederek, finansal süpermarketimizin imkanlarından faydalanmaya davet ediyorum."

Citi Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu ise "Bireysel bankacılık bölümümüzün satışı ile ilgili olarak, bu işlemin, hem çalışanlarımız hem de müşterilerimiz için olabilecek en iyi sonucu temsil ettiğine inanıyoruz" dedi.

Citi'nin Türkiye'de 500'den fazla çalışanı ile hizmet vermeyi sürdüreceğini belirten Akçaoğlu, "Citi Türkiye olarak önümüzdeki dönemde kurumsal ve ticari bankacılık faaliyetlerimize odaklanarak, bu alanlarda büyümeyi sürdüreceğiz. Citi, 1975 yılında kurumsal bankacılık hizmetleri vermeye başladığı Türkiye'de, o günden bu yana çok sayıda sendikasyon ve finansman projesinde yer aldı. Önümüzdeki dönemde de, kurumsal ve ticari bankacılık müşterilerimizin uluslararası pazarlara açılımına destek olmayı ve stratejik büyüme planlarına yönelik finansman desteği sağlamayı hedefliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.