Deprem riskine karþý yeni formül! Ýstanbul'da çalýþmalar hýz kazandý
ABONE OL

Ýstanbul'da depreme karþý kentsel dönüþüm çalýþmalarýna hýz verilirken kira desteði dýþýnda formüller de gündemde. Bunlardan birisi de yüksek kiralara karþý geçici evlerin tahsis edilmesi...

Yeniþafak'taki habere göre, gündemde olan konular arasýnda geçici ev formülü de yer alýyor.

HÜKÜMET ÜZERÝNDE ÇALIÞIYOR

Þu an fikir aþamasýnda olunan uygulama için önümüzdeki günlerde belediyeler baþta olmak üzere alanýnda ilgili uzmanlarla görüþ alýþveriþinde bulunulmasý planlanýyor. Yapýlacak görüþmeler neticesinde formülün uygulanýp uygulanmayacaðý belli olacak. Bu formülün hayata geçmesi ile hem kiralarda fahiþ fiyat uygulamasý sýnýrlandýrýlacak hem de vatandaþa da büyük bir kolaylýk saðlanmýþ olacak.

YÜKSEK KÝRADAN KORUYACAK

Hükümet kentsel dönüþüm projelerinde vatandaþýn yüksek kira fiyatlarý nedeniyle maðdur olmamasý için yeni formüller üzerinde duruyor. Bu formüllerden biri ise geçici ev. Formüle göre, kentsel dönüþüm sürecinde vatandaþýn kira yardýmý yerine rezerv alanlarda inþa edilen konutlarda ikamet etmesi planlanýyor.

REZERV ALANLARDAKÝ EVDE ÜCRETSÝZ KALACAKLAR

Plana göre, vatandaþlar evlerinin dönüþüm süreçlerinde herhangi bir ücret ödemeden rezerv alanlardaki konutlarda kalacak. Kentsel dönüþüm çalýþmasýnýn tamamlanmasýnýn ardýndan ise bu konutlardaki vatandaþlarýn evlerine dönmesi, kentsel dönüþüme baþlanan yerlerdeki vatandaþlarýn bu konutlara yerleþtirilmesi hedefleniyor.