Dev proje hizmete açýlýyor! Ulaþým süresi  25 dakika kýsalacak
ABONE OL

Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu, Yusufeli Baraj köprülerinin son halkasý olan Yusufeli Merkez Viyadüðü'nü yarýn hizmete açacaklarýný bildirdi.

Uraloðlu, yazýlý açýklamasýnda, "çelik orthotropic köprü" olarak projelendirilen Yusufeli Merkez Viyadüðü'nün itme-sürme yöntemiyle yapýldýðýný bildirdi.

Yusufeli Barajý'nýn yapýmý dolayýsýyla Yusufeli ilçe merkezi ve 7 köyün taþýndýðýný anýmsatan Uraloðlu, "Artvin'de yapýlan Yusufeli Barajý ve Hidroelektrik Santrali (HES) nedeniyle deðiþen kara yolu aðý kapsamýnda inþa edilen Yusufeli Merkez Viyadüðü 11 Haziran Salý günü trafiðe açýlacak. Yarýn araç trafiðine açacaðýmýz Yusufeli Merkez Viyadüðü sayesinde yeni Yusufeli ilçesi ve çevre köyler ile Artvin arasý ulaþým mesafesi yaklaþýk 15,5 kilometre, ulaþým süresi de 25 dakika kýsalacak. Viyadüðümüz ile vatandaþlar zamandan, yakýttan tasarruf yaparak konforlu bir þekilde seyahat edecek." deðerlendirmesinde bulundu.

Uraloðlu, köprünün sanat yapýlarý ve üstyapý imalatlarýnýn tamamlandýðýný vurguladý.

Tabliyelerin yapýmýnda yaklaþýk 7 bin 100 ton çelik kullanýldýðýný kaydeden Uraloðlu,"Toplam 44 segmentin kaynak iþlemlerini tamamlayýp 5 Þubat'ta son sürme iþlemini gerçekleþtirerek viyadüðün birleþimini tamamladýk. 8 orta ayak, 2 de kenar ayak üzerine kurduðumuz köprünün en yüksek ayaðý yaklaþýk 150 metre. Ayrýca Sarýgöl Kavþaðý'ndan baþlayan viyadük T13 tüneline baðlandý." ifadelerini kullandý.

- VÝYADÜK ÝLE 43 MÝLYON LÝRA TASARRUF SAÐLANACAK

Uraloðlu, Yusufeli rölekasyon yollarý bünyesinde toplam uzunluðu 2 bin 188 metre olan 4 teknolojik köprü yapýldýðýný hatýrlattý. Bu köprülerden Tekkale Viyadüðü, Yusufeli Baraj Viyadüðü ve Þilenkar Viyadüðü'nü daha önce hizmete aldýklarýný belirten Uraloðlu, þöyle devam etti:

"Yusufeli Merkez Viyadüðü ile kýþ aylarýnda meydana gelen buzlanma, kaya düþmesi ve heyelan gibi doða olaylarý sonucunda yaþanabilecek tehlikelerin de önüne geçiyoruz, trafiðin güvenli hale getirilmesini ve seyahat konforunun artýrýlmasýný saðlýyoruz. Yusufeli Merkez Viyadüðü sayesinde, toplam 43 milyon lira tasarruf saðlanacak."

Uraloðlu, Yusufeli Barajý ve HES ile kapanan vadi güzergahýndaki yollarýn yerine yeniden inþa edilen kara yolunda iki yakayý birleþtiren Yusufeli Merkez Viyadüðü'nün trafiðe açýlmasýyla yeni Yusufeli ilçesi ve çevre köyler ile Artvin arasýndaki 16,2 kilometrelik yolun 685 metreye ineceðini de kaydetti.

  • Abdulkadir Uraloðlu
  • Yusufeli Merkez Viyadüðü
  • Artvin