Dikkat çeken çaðrý: Türkiye'ye daha fazla yatýrým yapmanýn tam zamaný
ABONE OL

Arap Bankalar Birliði Baþkaný Muhammed el-Etrebi, Uluslararasý Arap Bankacýlýk Zirvesi'nde AA muhabirine yaptýðý deðerlendirmede, Türkiye ekonomisinde olumlu geliþmeler yaþandýðýný dile getirerek, yeni ekonomi yönetimiyle birlikte hayata geçirilen politikalara dikkati çekti.

Türkiye ile Arap ülkeleri arasýndaki iliþkilerin her yýl bir önceki seneden daha iyi olduðunu ifade eden Etrebi, ticaret hacminin yaklaþýk 73 milyar dolara ulaþtýðýný söyledi.

Etrebi, bu yýl Arap ülkelerinden Türkiye'ye yaklaþýk 10 milyon turist gelmesinin beklendiðini belirterek, "Önümüzdeki yýllarda Türkiye ile Arap ülkeleri arasýnda pek çok fýrsatýn doðmasýný, iþ ve yatýrýmlarýn artmasýný bekliyoruz." diye konuþtu.

Son dönemde Türkiye ile Mýsýr arasýnda yaþanan dostane geliþmelere iþaret eden Etrebi, pek çok Mýsýrlýnýn Türkiye'yi ziyaret etmeyi sevdiðini dile getirdi.

Etrebi, "Türkiye'den de Mýsýr'ý ziyaret eden çok sayýda Türk var. Bu fýrsatý deðerlendirmeliyiz. Bizim en fazla turist çektiðimiz sezon kýþtýr. Türkiye'nin ise yazdýr. Dolayýsýyla Türkiye ile Mýsýr arasýndaki kazan-kazan durumunu artýrmak için bu fýrsatý deðerlendirmeliyiz." dedi.

Türkiye'de bankacýlýk sektöründeki fýrsatlarýn önceki yýllara göre fazla olduðunu vurgulayan Etrebi, "Türkiye'de önceki yýllarda yüksek enflasyon, pek çok zorluk ve güçlük vardý. Türkiye, geliþen bir ülke ve burada çok fazla potansiyel olduðunu düþünüyoruz. Bu yüzden Türkiye'ye daha fazla yatýrým yapmanýn tam zamaný olduðunu düþünüyorum." deðerlendirmesinde bulundu.

- "ARAP ÜLKELERÝ VE TÜRKÝYE ARASINDAKÝ TÝCARET HACMÝ ARTACAK"

Arap Bankalar Birliði Baþkaný Etrebi, Türkiye'de yatýrým için potansiyelin giderek arttýðýný belirterek, "Türkiye ekonomisi geçen yýl yüzde 4,5'lik büyüme kaydetti. Bu yýl da önemli bir büyüme yakalamasý, enflasyonun önümüzdeki yýllarda daha da düþmesi bekleniyor. Bunlar ülkeye yatýrým için önemli iþaretler." ifadesini kullandý.

Arap ülkeleri ve Türkiye arasýnda ticaret konusunda çok fazla fýrsat olduðunu kaydeden Etrebi, "Ticaret hacminin önümüzdeki yýllarda artacaðýný görüyorum. Her yýl ortalama yüzde 10 artýyor, belki bu yüzdelik daha da artar." diye konuþtu.

Etrebi, Türkiye ve Arap ülkeleri arasýndaki ticari iliþkilerde sanayi ve turizmin öneminin giderek arttýðýný belirterek, "Bunlar çok önemli sektörler. Dijital alanda Türkiye'nin potansiyeli var. Arap ülkeleri dijital dönüþüm, dijital bankacýlýk gibi konularda bilgi sahibi olabilir. Karþýlýklý pek çok fayda var." dedi.

  • Muhammed el-Etrebi
  • Arap Bankalar Birliði
  • yatýrým