Ekonomide yeni dönem
ABONE OL

İŞİM ÇOK KOLAY OLACAK

Ekonomi Bakanlığı görevini Nihat Zeybekçi’ye devreden Zafer Çağlayan, devir teslim töreninde yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak kendinden emin olduğunu söyledi. Başbakan’ın hedef alındığını söyleyen Çağlayan “Ustalıkla düzenlenen bir komplo ile karşı karşıyayız. Ben, ailem, çalışma arkadaşlarım hiçbir yanlış içinde olmadık” dedi. Çağlayan’ın bir ara gözlerinin de dolduğu törende konuşan Zeybekçi ise “Sayın bakanımız dünyada Türkiye’nin mal satmadığı, ihracat yapmadığı ülke bırakmadı. O yüzden benim işim çok kolay” dedi. Törene TİM, İTO ve MÜSİAD başkanları da katıldı.

TEST SÜRÜŞÜ YAPACAKLAR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanan Lütfi Elvan, görevi Binali Yıldırım’dan devraldı. Binali Yıldırım “Yarın (bugün) Sayın Başbakanımızın riyasetinde Sakarya’da, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni’nin deneme sürüşlerini başlatacağız” dedi. Yıldırım hattın 3 ay içinde hizmete gireceğini söyledi. Zor bir görevi aldığının bilincinde olduğunu anlatan yeni Bakan Elvan ise özellikle son 11 yılda Türkiye’nin önünü açan ne kadar proje varsa hepsinin altında Binali Yıldırım’ın imzası olduğunu söyledi. Elvan, Yıldırım’a İzmir Belediye başkanlığı adaylığı için de başarılar diledi.

ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda da devir telim töreni dün yapıldı. Nihat Ergün görevini Fikri Işık’a devrederken yaptığı konuşmada “Herhangi bir soruşturmanın da konusu değilim. Çok şükür öyle bir konu ile muhatap olmadık şimdiye kadar. İnsanların neyin yoldan çıkardığını biliyorum. Yani insanları servet arzusu, şehvet arzusu, şöhret arzusu yoldan çıkarır” dedi. Işık ise “Bu Bakanlık, ülkemizin geleceğini hazırlayacak en önemli bakanlıklardan bir tanesi. Bakanlığımızın bu güne kadar çok önemli, çok güzel çalışmaları var. Bize düşen bu çalışmaları devam ettirmek” dedi.

AMACIMIZ AYDINLIK TÜRKİYE

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinden alınan Erdoğan Bayraktar, bakanlık görevini AK Parti İstanbul Milletvekili İdris Güllüce’ye törenle devretti. Erdoğan Bayraktar “40 yıldır bulunduğum davanın yara almaması için yoluma devam edeceğim” dedi. Yeni Bakan Güllüce ise “Bakanlığın bugüne kadar yürüyen hizmetlerini inşallah aynı şekilde devam ettiririz. Türkiye’nin bu hızlı gidişinde bir zerrecik hepimizin emeği varsa kendimizi mutlu hissederiz. Allah, milletimizin ve memleketimizin yardımcısı olsun. Aydınlık Türkiye’de hep beraber yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.