Emine Erdoðan, öncülük etti! Türkiye ve BAE arasýnda iþbirliði mutabakatý imzalandý
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'ndeki törende, Türkiye adýna Aile ve Sosyal Hizmetler Bakaný Mahinur Özdemir Göktaþ ile BAE adýna Toplumsal Kalkýnma Bakaný Shamma bint Sohail Faris Al Mazrouei, söz konusu mutabakat zaptýna imza attý.

Ayrýca Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlýðý ile Zayed Bin Sultan Al Nahyan Hayýrsever ve Ýnsani Yardým Vakfý arasýnda Ýstanbul'da Þeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi'nin yeniden inþasý, bakýmý ve geliþtirilmesine iliþkin iþbirliðine de gidildi.

Bu kapsamdaki mutabakat zaptý ise Bakanlýk adýna Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Ayþegül Yýldýrým Kara ile Vakfýn Genel Müdürü Mohammed Ateeq Al Falahi tarafýndan imzalandý.

Bakan Göktaþ, burada yaptýðý konuþmada, Birleþik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasýndaki iþbirliðinin köklü bir iliþkiye dayandýðýný söyledi.

Çocuklar için ne yapýlsa az olacaðýný vurgulayan Göktaþ, þöyle devam etti:

"Bu minvalde saygýdeðer Hanýmefendinin öncülüðünde iki imzayý atmaktan büyük memnuniyet ve gurur duyuyorum. Ýkili iþbirliðimizin artarak devam etmesini temenni ediyorum. Sosyal hizmetler konusunda yapacaðýmýz iþbirlikleriyle önemli adýmlar atacaðýmýza inanýyorum. Engelli, yaþlý, kadýnlar, çocuklar için ne yapsak, hakikaten azdýr. Ýnþallah iþbirliklerimizin bir baþlangýcý olur ve devamýnýn da geleceðini ümit ediyorum."

BAE Toplumsal Kalkýnma Bakaný Shamma bint Suhail Faris Al Mazrouei de bu iþbirliði sayesinde Türkiye ile çok önemli bir yol kat edildiðini belirterek, anlaþmanýn iki ülke için de hayýrlý olmasýný diledi.

- ANLAÞMALAR

Ýki bakanlýk arasýndaki sosyal hizmetler alanýnda iþbirliðine iliþkin mutabakat zaptý kapsamýnda, aile ve kadýnýn güçlendirilmesi, kadýnlarýn istihdamýna yönelik politikalarýn geliþtirilmesi, engelli bireylerin toplumsal hayata tam ve etkin katýlýmýnýn saðlanmasý, aktif yaþlanmanýn teþvik edilmesi, aileler, kadýnlar, çocuklar, engelliler ve yaþlýlara sunulan sosyal hizmetlerin geliþtirilmesi, etkinliðinin artýrýlmasý için bilgi, tecrübe ve iyi uygulama örnekleri paylaþýlacak.

Ýstanbul'da Þeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi'nin yeniden inþasý, bakýmý ve geliþtirilmesine iliþkin mutabakat zaptýyla da kampüs içerisinde bulunan rehabilitasyon merkezi, çocuk evleri sitesi, spor merkezi, peyzaj ve altyapýsý ile cami restorasyonunun yapýlmasý, bir bilim ve teknoloji kampüsünün inþa edilmesi öngörülüyor.