Emlak vergisi ilk taksit ödemelerinde yarýn son gün
ABONE OL

Emlak vergisi ilk taksit ödemelerinde süre doluyor. Ödeme için yarýn son gün.

Türkiye'de bina, arsa ve iþ yeri gibi gayrimenkulleri bulunanlar bu vergiyi ödemekle yükümlü.

Geçen yýl gayrimenkul satýn alanlarýn bu yýl vergisini ödemesi gerekiyor. Bu yýl satýn alýnan mülkün ilk emlak vergisi ödemesi ise 2025'te baþlayacak.

Emlak vergisi taksitleri hem nakit hem de kredi kartý ile ödenebiliyor. Ödeme kanallarý ise çeþitlilik gösteriyor. Gayrimenkulün baðlý bulunduðu belediyelerden, belediyelerin internet sitelerinden ya da e-Devlet'ten ödemeler yapýlabiliyor.

VERGÝDEN MUAFÝYETÝ BULUNANLAR

Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahibi emekliler ile emekli dul ve yetim aylýðý alanlar emlak vergisi ödemiyor. Engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadýðýný belgeleyenler de bu vergiden muaf.

Yeminli Mali Müþavir Abdullah Tolu, Emlak Vergisi Kanunu'na göre genellikle kamu kurum ve kuruluþlarýna ait binalarýn, vakýf, dernek ve sendikalara ait binalarýn, yabancý elçilik binalarýnýn bu vergiden muafiyeti bulunduðunu söyledi.

ÖDEMEYENLERE AYLIK YÜZDE 4,5 GECÝKME ZAMMI UYGULANACAK

Emlak vergisinin her iki taksiti tek seferde ödenebiliyor. Taksitlerini zamanýnda ödemeyenler ise cezalarla karþý karþýya kalýyor.

Tolu, verginin ödenmemesi durumunda gecikme zammý uygulandýðýný belirterek, "1 Haziran'dan itibaren verginin ilk taksitini ödemeyenlere aylýk yüzde 4,5 oranýnda gecikme zammý uygulanacak" dedi.