Faiz indirimi olacak mý?  Fed'den kritik açýklama
ABONE OL

Waller, Kansas City Fed tarafýndan düzenlenen bir etkinlikte yaptýðý konuþmada, geçen birkaç aydaki verilerin, ekonominin daha ýlýmlý bir hýzda büyüdüðünü, iþ gücü arzý ve talebinin dengelendiðini ve enflasyonun bu yýlýn baþýna kýyasla yavaþladýðýný gösterdiðini aktardý.

Mevcut verilerin ekonomide "yumuþak iniþin" saðlanmasýyla uyumlu olduðuna iþaret eden Waller, gelecek birkaç ayda bu görüþü destekleyecek veriler bekleyeceðini belirtti.

Waller, "Nihai hedefimize ulaþtýðýmýza inanmasam da politika faizinde indirimin gerektiði zamana yaklaþtýðýmýza inanýyorum." deðerlendirmesinde bulundu.

"BÝRAZ DAHA FAZLA KANIT GÖRMEK ÝSTÝYORUZ"

Christopher Waller, enflasyonun sürdürülebilir þekilde düþtüðüne dair "biraz daha fazla kanýt" görmek istediðini kaydetti.

Öte yandan New York Fed Baþkaný John Williams da The Wall Street Journal'a verdiði röportajda, iþ gücü piyasasý koþullarýnýn kademeli olarak soðuduðuna dair iþaretlerle birlikte son üç aylýk enflasyon verilerinin bankayý "aradýðý dezenflasyonist trende yaklaþtýrdýðýný" belirtmiþti.

Williams, "Bunlar olumlu iþaretler. Enflasyonun sürdürülebilir bir þekilde yüzde 2 hedefimize doðru düþtüðüne dair daha fazla güven kazanmak için daha fazla veri görmek istiyorum." ifadelerini kullanmýþtý.

  • ABD Merkez Bankasý
  • faiz