Fýrýncýlar Federasyonu'ndan ekmek fiyatý açýklamasý: Haberler gerçeði yansýtmýyor
ABONE OL

Balcý, Kocaeli Fýrýncýlar Esnaf ve Sanatkarlar Odasý'nda düzenlediði toplantýda, ekmek fiyatlarýna iliþkin tartýþmalarý deðerlendirdi.

Türkiye'de ekmeðin kilogram fiyatýnýn azami 35,5 lirayý geçmeyeceðini daha önce de ifade ettiklerini hatýrlatan Balcý, "Ülke genelinde azami 35,5 lira olan fiyat uygulanmaktadýr. Dolayýsýyla fiyat talep etme yetkisi olmayan, kamuoyunda fýrýncý esnafýný temsil etmeyen kiþilerin, kamuoyunda ekmek gibi temel gýda maddesi olan bir üründe fiyat konusunda açýklama yapmalarýný ve bunu haberleþtiren kanallarý doðru bulmuyoruz. Biz, daha önceki toplantýlarýmýzda bunlara itibar edilmemesi gerektiðini defalarca ifade ettik." diye konuþtu.

"UN FÝYATLARINI, SEKTÖR, FEDERASYON VE ÝLGÝLÝ BAKANLIKLAR YAKINDAN TAKÝP EDÝYOR"

Un fiyatlarýný, sektör, federasyon ve ilgili bakanlýklarýn yakýndan takip ettiðini aktaran Balcý, un fiyatlarýnda aþýrý artýþ olmasý durumunda geçmiþte olduðu gibi bugün de ilgili bakanlýklarýn gerekli tedbirleri alacaðýný düþündüðü kaydetti.

Halil Ýbrahim Balcý, son zamanlarda akaryakýta gelen zammýn, sektörlerini olumsuz etkilediðini, ancak bu durumun, bugün veya gelecek ay ekmek fiyatlarýnda deðiþiklik olacaðý anlamýna gelmediðini dile getirdi.

Balcý, "'Ekmek fiyatlarý 10 lira, 12 lira olacak' haberleri gerçeði yansýtmamaktadýr. Hatýrlayacak olursanýz, 2022'nin mart ayýnda ayný kiþiler ekmeðin 7,5 lira olacaðýný, 2022'nin aralýk ayýnda da 10 lira olacaðýný ifade ettiler. O zaman da söylemiþtik. Bugün 2023 yýlýnýn temmuz ayýndayýz; ekmeðin 210 gramý 7,5 lira, 200 gramý 7 lira. Dolayýsýyla 10 lira þu anda söz konusu deðildir. Bizim gündemimizde böyle bir fiyat bugün itibarýyla yoktur." ifadesini kullandý.

Gelecek haftalarda, Tarým ve Orman Bakanlýðý ile Ticaret Bakanlýðýna, sektörün sorunlarýnýn iletileceðini ve bunlarýn çözülmesi için çalýþmalarýn yapýlacaðýný dile getiren Balcý, bunun hem tüketiciye olumlu yansýyacaðýný hem de ekmek fiyatlarýnda pozitif bir etki yapacaðýný sözlerine ekledi.

  • ekmek
  • fiyat
  • Türkiye Fýrýncýlar Federasyonu