Fransýz devinden Türkiye kararý! ''Ýnanýlmaz bir pazar''
ABONE OL

Entegre demir yollarý sistemleri alanýnda faaliyet gösteren ve merkezi Fransa'da bulunan Alstom'un Yönetim Kurulu Baþkaný ve Üst Yöneticisi (CEO) Henri Poupart-Lafarge, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Türkiye'de yatýrýmlarýný geniþleterek, ülkenin demir yolu projelerinin baþarýsýna katkýda bulunmak istediklerini ifade etti.

Türkiye'nin ticaret yollarýnýn kesiþme noktasýnda yer aldýðýný hatýrlatan Lafarge, ülkenin kendileri için "inanýlmaz bir pazar olduðunu" dile getirdi.

Lafarge, "Artýk Türkiye'de baðýmsýz bir üretim merkezine sahip olduðumuza göre, bojilerden, tüm trenlerin üretimine geçebilmek için kapasite ve yeteneklere yatýrým yapacaðýz. Bu elbette Türkiye pazarýnýn baþarýsý ve Türk demir yollarýnýn yatýrýmý ile bu merkezin geniþletilmesi arasýnda baðlantý olacak." diye konuþtu.

Henri Poupart-Lafarge

Türkiye'yi sadece bir pazar olarak görmediklerini ifade eden Lafarge, "Ayný zamanda ülkede tedarik için de bir dizi ortaklýk kurduk. Türkiye'de çok geniþ bir endüstriyel ayak izi var ve Avrupa'daki bazý trenlerimiz için Türk tedarikçileri kullanýyoruz. Yani Türk sanayisi ile güçlü bir iþbirliðimiz var." dedi.

Lafarge, Türkiye'de Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý ile bir dizi konuyu görüþtüklerini anlatarak, þöyle devam etti:

"Tabii ki Türkiye'ye, birlikte sahip olduðumuz güven için teþekkür etmek istiyoruz. Yüksek hýz da dahil olmak üzere, demir yollarýnýn geliþimi de dahil olmak üzere önümüzdeki yýllarda Türkiye'de var olacak tüm büyük yatýrýmlarda iþbirliði yapýyoruz. Son derece umutluyuz. Türkiye'ye, ülkenin kalkýnmasýna, Türkiye'nin demir yolu kalkýnmasýna gerçekten güveniyoruz. Bu nedenle Türkiye ve ilerisi için çok fazla yatýrým yapmak üzere buradayýz."

- TÜRKÝYE MÜHENDÝSLÝK VE TEKNOLOJÝ MERKEZÝ

Henri Poupart-Lafarge, Berlin'de iki yýlda bir düzenlenen Avrupa'nýn en büyük uluslararasý ulaþým teknolojileri, sistemleri ve araçlarý fuarý InnoTrans'da, Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu ile bir araya geldi.

64 ülkede varlýk gösteren ve yaklaþýk 85 bin kiþiyi istihdam eden Alstom, 70 yýlý aþkýn süredir Türkiye'de raylý araçlar, metrolar ve tramvaylar için anahtar teslim geçiþ sistemleri saðlamak üzere sinyalizasyon ve tren kontrol teknolojisi alanýnda lider saðlayýcý olarak faaliyet gösteriyor.

Toplumlarý düþük karbonlu bir geleceðe yönlendiren Alstom, ulaþým sektörünün geleceði için sürdürülebilir temeller saðlayan hareketlilik çözümleri geliþtiriyor ve sunuyor.

Alstom'un ürün portföyü, yüksek hýzlý trenler, metrolar, monoraylar ve tramvaylardan entegre sistemlere, müþteriye özel hizmetler, altyapý, sinyalizasyon ve dijital mobilite çözümlerine kadar geniþ bir yelpazeyi kapsýyor.

Alstom, Kanada merkezli Bombardier Transportation'ý 29 Ocak 2021'de bünyesine katarak daha da geniþlemiþti.

Akýllý ve sürdürülebilir raylý sistemler alanýnda öncü þirketlerden birisi olan Alstom, Bursa'da bulunan Duray Ulaþým Sistemleri'ni Temmuz 2024'te bünyesine katarak Türkiye'deki yatýrýmlarýný bir adým daha ileriye taþýmýþtý.

Alstom, 2023'te ise Türkiye Mühendislik ve Teknoloji Merkezi'ni faaliyete geçirerek ülkede uzun vadeli yatýrým planýný baþlatmýþtý.

Bakan Þimþek ABD'de açýkladý: Programa hem içeriden hem dýþardan yoðun ilgi var

'Geleceðin petrolü' için üs planý

Türkiye'den dünya devine teklif