Geleceðin petrolü için kritik adým! Türkiye hamlesiyle bir ilki gerçekleþtiriyor
ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mustafa Varank, "Nasýl Türkiye'nin otomobilinin fabrika temelini attýk, þimdi otomobiller üretiliyor, batarya fabrikasýnýn da inþaatýna baþlayacaðýz. Önümüzdeki sene Türkiye kendi bataryalarýný üretecek. Hem kendi kullanacak hem dünyaya ihraç edecek." dedi.

TÜRKÝYE HAMLESÝYLE BÝR ÝLKÝ GERÇEKLEÞTÝRÝYOR

AK Parti Bursa 2. Bölge 1. Sýra Milletvekili Adayý da olan Bakan Varank, Bursa'nýn Orhangazi ilçesindeki AK Parti Seçim Ofisi açýlýþýnda yaptýðý konuþmada, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn 21 yýldýr ülkeyi muasýr medeniyetler seviyesinin üzerine çýkarmak için adeta ömrünü verdiðini söyledi.

Her zaman üretimden, taþ üstüne taþ koymaktan yana olduklarýna belirten Varank, 14 Mayýs seçimlerinin Türkiye'nin kader seçimi olduðunu kaydetti.

Varank, tam baðýmsýz bir Türkiye için bu seçimin önemli olduðunu vurgulayarak sözlerini þöyle sürdürdü:

"Ýþte bu kader seçiminde bize çok iþ düþüyor. Bizim kapý kapý dolaþmamýz lazým. Onlara en güzel þekilde anlatmamýz lazým. Bu PKK'yla pazarlýk yapmaya bile yeltenen yedili koalisyona 'oy vermeyin' dememiz lazým. Bakýn bunlar kapalý kapýlar ardýnda pazarlýklar yapýyorlar. Ne diyor Kýlýçdaroðlu? 'Selahattin Demirtaþ'ý ben hapisten çýkaracaðým' diyor deðil mi? Sen kimsin ki hapisteki bir adamý çýkarýyorsun? Sen yargýya müdahale mi edeceksin? Demek ki bunlarýn niyetleri baþka. Bunlara fýrsat vermememiz lazým. Türkiye'nin Yüzyýlý'ný inþa edeceksek yolumuza kararlý bir þekilde devam etmemiz lazým. Ýnþallah bu yürüyüþü aynen devam ettireceðiz."

"BÝZ HER ZAMAN SÖZÜMÜZÜN ERÝ OLDUK"

Bakan Varank, 14 Mayýs akþamý Cumhur Ýttifaký olarak Türkiye'ye bayram yaþatacaklarýný anlatarak, "Biz 21 yýldýr bu ülkeye hep sözler verdik. Ve bugün geldiðimiz noktada sayýn Cumhurbaþkanýmýz hangi sözü verdiyse tuttu mu? Hangi hizmeti vadettiyse onu yerine getirdi mi? Biz her zaman sözümüzün eri olduk. Bundan sonra da sözümüzün eri olacaðýz." diye konuþtu.

Karadeniz doðal gazýný karayla buluþturduklarýný anýmsatan Varank, "Biz 'Karadeniz'de gaz bulduk. Bunun refahýný milletimizle paylaþacaðýz' dedik. Bu ay doðal gaz faturasý ödemeyeceksiniz. Önümüzdeki bir sene boyunca 25 metreküpe kadar doðal gaz faturasý ödemeyeceksiniz. Biz sizler için varýz. Sizlere hizmet etmek için varýz. Milletimizi asla aldatmadýk ama karþýmýzda sürekli yalan söyleyen, sürekli milleti aldatan bir muhalefet var." ifadesini kullandý.

Varank, muhalefeti eleþtirerek þunlarý kaydetti:

"Bunlarýn tek dertleri milleti aldatmak. 'Milleti kandýrýrýz da acaba bir oy alýr mýyýz' derdindeler. Bu millet onlara bu fýrsatý vermeyecek. Bizim milletimiz feraset sahibidir. Bizim milletimiz akýllýdýr, bizim milletimiz neyin Türkiye'nin yararýna, neyin Türkiye'nin aleyhine olduðunu gayet iyi takdir eder. Ýnþallah bu seçimde o takdiri yapacak ve 14 Mayýs'ta sayýn Cumhurbaþkanýmýzý tekrar o koltuða oturtacak. Cumhur Ýttifaký'ný Meclis'te tekrar büyük çoðunlukla iktidar yapacak. Þu coþkunuz, þu heyecanýnýz var ya biz bunu gördükçe, biz bunu hissettikçe, emin olun dur durak bilmeden yolumuza devam ediyoruz. Ýnþallah sizlere layýk olmak için de önümüzdeki dönemde çok daha fazla, çok daha yorucu bir þekilde çalýþmaya devam edeceðiz. Bu dönemde inþallah Bursa'da iki bölgede 10'da 10 bekliyoruz. Biz bunu yapabilir miyiz? Yeter ki gayret edelim."

Seçimlerde Bursalýlardan destek isteyen Varank, "Yarýn sayýn Cumhurbaþkanýmýz Gemlik'e geliyor. Türkiye'nin ilk otomotiv batarya fabrikasýnýn temelini atacak. Nasýl Türkiye'nin otomobilinin fabrika temelini attýk, þimdi otomobiller üretiliyor. Batarya fabrikasýnýn temelini atacaðýz. Ýnþallah önümüzdeki sene Türkiye kendi bataryalarýný üretecek. Hem kendi kullanacak hem dünyaya ihraç edecek." dedi.

Varank, açýlýþýný yapacaklarý seçim ofisinde güzel çalýþmalarýn yapýlacaðýný dile getirerek, "14 Mayýs'a kadar kapý kapý dolaþacaðýz. Eþimize dostumuza ulaþacaðýz. Telefon rehberlerimizi açacaðýz. Kim varsa hepsini arayacaðýz ve diyeceðiz ki 'Türkiye'yi seviyorsak oyunu Recep Tayyip Erdoðan'a vereceksin.' Onlarý ikna edeceðiz. Ýnþallah hep beraber bir bayramý o günde 14 Mayýs'ta beraberce yaþayacaðýz." diye konuþtu.

Konuþmanýn ardýndan kurdele kesilerek seçim ofisinin açýlýþý gerçekleþtirildi.

Açýlýþa, AK Parti Ýl Baþkaný Davut Gürkan, AK Parti Bursa milletvekili adaylarý, AK Parti Orhangazi Teþkilatý üyeleri ve çok sayýda partili katýldý.