Gemlik'te görkemli açýlýþ! Togg, Cumhuriyetin 99.  yýlýnda seri üretime baþladý
ABONE OL

Yaklaþýk 2 yýl gibi kýsa sürede tamamlanan TOGG Gemlik Kampüsü'nün açýlýþýna þahitlik etmek isteyen binlerce kiþi, sabah saatlerden itibaren alana giriþ yaptý. Tören için çok sayýda basýn mensubu da kendilerine ayrýlan alanlarda sabah saatlerinden itibarýn canlý yayýnlarla açýlýþ heyecanýný yansýttý.

Açýlýþ kapsamýnda kampüste Togg vizyonunu yansýtan teknoloji köþeleri oluþturuldu. "Bir otomobilden fazlasý", "NFT", "Akýllý Yaþam" ve "Dün, Bugün, Yarýn" köþelerinde Togg'un yeni nesil teknolojilerle kullanýcýlarýna sunacaðý güvenli, hýzlý ve çevre dostu ürün ve hizmetleri paylaþýldý.

"Dün, Bugün, Yarýn" köþesinde Cumhurbaþkaný Cemal Gürsel'in talimatýyla 1961 yýlýnda üretilerek Türkiye'nin yerli otomobil macerasýný baþlatan "Devrim" otomobili ile Togg'un C segmentindeki ilk akýllý cihazý olan SUV ve ilk kez CES'te dünya kamuoyuna tanýtýlan konsept akýllý cihaz bir arada sergilendi.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan, eþi Emine Erdoðan ile açýlýþ öncesi Togg Gemlik Kampüsü'nü gezdi ve test sürüþü yaptý. Akýllý özelliklerinin yanýnda baðlantýlý özellikleriyle sürekli internetin içinde yer alan Togg, kabin içi kamerasýyla Cumhurbaþkaný Erdoðan'ýn sürüþ sýrasýnda fotoðrafýný çekti.

Açýlýþ töreni saat 18.00'de Togg'un teknoloji ile sanatý birleþtiren gösterisiyle baþladý. "Togg Senfoni Orkestrasý", geleneksel ile yarýnýn dünyasýný bir araya getiren yeni nesil bir sanat performansý ortaya koydu. Gösteride, Ýstiklal Marþý'ný icra eden 50 kiþilik orkestrayý, yeni medya sanatçýsý ve ödüllü besteci Mehmet Ünal ile bir robot yönetirken, üretim bandýndaki robotlar da Ýstiklal Marþý'nýn icrasýna eþlik etti.

- C-SUV, SERÝ ÜRETÝM BANDINDAN ÝNDÝ

Montaj tesisinden yapýlan canlý yayýnla ilk akýllý cihaz C-SUV, seri üretim bandýndan indi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan, seri üretim bandýndan inen "Anadolu" isimli kýrmýzý renkteki C-SUV'u kullanarak Togg çalýþanlarýnýn alkýþlarý arasýnda tören alanýna geldi.

Cumhurbaþkaný Erdoðan'ý sahnede TOGG hissedarlarý karþýladý. Erdoðan'ýn davetlilere hitap etmesinin ardýndan TOBB Baþkaný Hisarcýklýoðlu, Erdoðan'ýn verdiði ilk Togg sipariþinin belgesini takdim etti.

Hisarcýklýoðlu ayrýca Cumhurbaþkanlýðý Külliyesi'nde sergilenmek üzere banttan inen ilk Togg'un anahtarýný Erdoðan'a verdi.

Tören, aile fotoðrafýyla sona erdi.

- TÜRKÝYE'NÝN VÝZYON PROJESÝ: TOGG

Segmentinin en uzun aks mesafesine sahip doðuþtan elektrikli otomobil, tasarýmýnýn yaný sýra teknik özellikleriyle de öne çýkýyor.

Buna göre, Türkiye'nin Otomobili, 30 dakikanýn altýnda hýzlý þarj ile yüzde 80 doluluða ulaþacak. Doðuþtan elektrikli modüler platform ile "300+" ve "500+" kilometre menzil opsiyonlarýna sahip olacak otomobil, merkeze sürekli baðlý olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G baðlantýsýyla alabilecek.

Geliþmiþ batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin saðladýðý uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altýnda 0-100 km/s hýzlanabilecek.

Euro NCAP 5 yýldýz seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiþ batarya ile yüksek çarpýþma dayanýmý ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak.

- 2030'A KADAR 1 MÝLYON ÜRETÝM PLANLANIYOR

Homologasyon testlerinin tamamlanmasýnýn ardýndan da 2023 yýlýnýn ilk çeyreði sonunda C segmentindeki ilk aracý olan SUV pazara çýkacak. Ardýndan da yine C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri üretim sýrasýna girecek. Takip eden yýllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katýlmasýyla "ayný DNA'yý taþýyan" ve 5 modelden oluþan ürün gamý tamamlanacak.

Üretim kapasitesi yýllýk 175 bine ulaþtýðýnda 4 bin 300 kiþiye istihdam saðlayacak TOGG Gemlik Kampüsü'nde, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklý modelde 1 milyon araç üretilmesi planlanýyor.

Kampüsün resmi açýlýþýndan sonra seri üretim sürecine geçmesi öngörülen Türkiye'nin akýllý otomobili Togg, "Anadolu", "Gemlik", "Oltu", "Kula", "Kapadokya" ve "Pamukkale" isimlerini taþýyan "Türkiye'nin Renkleri" ile yollarda olacak.

  • Türkiye Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan
  • TOGG Gemlik Kampüsü Açýlýþ Töreni
  • TOGG Gemlik Kampüsü