Gözleri Türkiye'nin üzerinde! ''Türkler bu sene çýkarma yapmýþ''
ABONE OL

Baþkent Londra'daki teknoloji fuarýnda, Yýldýz Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yýldýz Teknopark liderliðinde ve Academia Park London-Base Hub iþbirliðiyle ilk kez açýlan Türkiye Pavilyonu'nda 20 firma, 400'e yakýn Türk katýlýmcý bulunuyor.

YTÜ Yýldýz Teknopark Genel Müdürü Orhan Tanýþman, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, bu yýl ilk kez açýlan Türkiye Pavilyonu'nun fuarýn hem fiziksel hem de katýlýmcý sayýsý olarak en büyüðü olduðunu söyledi.

Türkiye'deki teknolojik yeteneklerini dünyaya taþýyabilmek için YTÜ Yýldýz Teknopark olarak çýktýklarý yolda yerli firmalara dünyanýn kapýlarýný açmayý hedeflediklerini dile getiren Tanýþman, küresel pazarda etkili olacak þirketlere tüm finansal ve yatýrým süreçlerinde danýþmanlýk desteði verdiklerini ifade etti.

Tanýþman, fuar kapsamýnda Dubai, Katar, Malta, Fransa, Ýtalyan, Japonya gibi ülkelerden gelen katýlýmcýlarýn, Türk firmalarýna yoðun ilgi gösterdiklerini bildirerek, "Diðer ülke temsilcileri 'Türkler bu sene çýkarma yapmýþlar.' diyorlar, ben de diyorum ki 'bu bir baþlangýç'. Bu sene çok iyi bir baþlangýç yaptýk. Seneye daha geniþ katýlýmla, daha iddialý katýlým saðlayacaðýz." diye konuþtu.

- "ÝNGÝLTERE ÝKÝLÝ ÝÞBÝRLÝKLERÝNE ÖNEM VERMEYE BAÞLADI"

Ýngiltere'nin özellikle Brexit kararýnýn ardýndan ikili iþbirliklerine önem vermeye baþladýðýný belirten Tanýþman, þöyle devam etti:

"Biz de bunu avantaja çevirmek için ülkenin en önemli teknoloji etkinliklerinden olan bu fuara geniþ katýlým saðladýk. Ülkemizin en büyük þansý olan genç nüfusumuzun, dijital yetenekleriný dünyaya tanýtmak istedik. Biz yerli firmalarýmýzla yabancý firmalar arasýnda köprü kuruyoruz."

Tanýþman, Dubai, Taþkent ve Silikon Vadisi'nde ofislerinin bulunduðunu ve bu bölgelerde edindikleri tecrübeyi Londra'ya taþýdýklarýna dikkati çekerek, Londra ofisinin ardýndan Amsterdam, Berlin ve Riyad'da da ofis açacaklarýný söyledi.

Londra'nýn, dünyadaki önemli teknoloji merkezleri arasýnda yer aldýðýný dile getiren Tanýþman, "Londra'da yoksanýz, burada kendinizi anlatamadýysanýz, yatýrýmcýnýn dikkatini çekemediyseniz, diðer lokasyonlarda iþiniz daha zor. O yüzden Londra'yý çok önemsiyoruz. Türkiye Pavilyonu'nda yerli firmalarýmýza olan ilgiden çok memununuz." deðerlendirmesini yaptý.

- "TÜRK FÝRMALARININ ETKÝNLÝKTE TEMSÝL EDÝLMESÝ ÖNEMLÝ"

Londra Teknoloji Haftasý'nýn kurucularýndan Russ Shaw da bugüne kadarki en geniþ kapsamlý etkinliðe 140'dan fazla ülkeden 50 bin ziyaretçinin geldiðini söyledi.

Shaw, Türk firmalarýný etkinlikte temsil edilmesinin önemine dikkati çekerek, "Etkinliði gelecek yýl daha da büyütmeyi hedefliyoruz. Türkiye'den daha fazla þirketin gelecek yýlki programa katýlmasýný ümit ediyoruz." dedi.

- "TÜRK ÞÝRKETLERÝNÝN LONDRA'DA YATIRIM YAPMASINI ÖNEMSÝYORUZ"

Londra Teknoloji Haftasý'ný düzenleyen firmalardan London and Partners Genel Müdürü Janet Coyle da bu yýl 11'incisi düzenlenen etkinlikte çok sayýda ülkeden gelen teknoloji firmasýný buluþturduklarýný ifade etti.

Türkiye'nin bu yýl fuarda en büyük standa sahip ülke olduðunu bildiren Coyle , Türk þirketlerinin Londra'da yatýrým yapmasýný önemsediklerini kaydetti.

Coyle, teknoloji alanýnda yatýrým yapmak isteyen Türk þirketlerine çaðrýda bulunarak, þöyle konuþtu:

"Londra Teknoloji Haftasý, Türk giriþimci þirketleri için kaçýnýlmaz bir fýrsat. Çok kültürlü ve kapsayýcý özelliðiyle Londra, yatýrým ve büyümek isteyen þirketler için dünyadaki en iyi kentlerden biri. Finansal kaynaða ve yatýrým aðýna ulaþmanýn yaný sýra müþteri potansiyeli gibi önemli özelliklere de sahip bulunuyor. Londra'da giriþimlerini deðerlendirmek isteyen firmalara her türlü desteði vermeye hazýrýz."