Gübre fiyatlarýnda indirim yapýldý
ABONE OL

Þirketten yapýlan açýklamaya göre, Türk tarýmýný, Türk çiftçisini ve milli ekonomiyi desteklemek adýna Aralýk 2021'de yapýlan kampanya ile CAN%26 gübresinde yüzde 54 indirim yaparak bir gün içerisinde 88 bin ton gübreyi piyasalara arz eden Yýldýrým Þirketler Grubu iþtiraki Gemlik Gübre, kampanyalarýna hýz kesmeden devam ediyor.

Yükselen gübre üretim maliyetlerine raðmen, Türkiye gübre sanayisine yatýrýmlarýný ve desteklerini kesmeyen Gemlik Gübre, bugüne özel bir fiyat çalýþmasý ile CAN%26 gübresinde yüzde 35 indirim yaparak, ton baþýna yeni fiyatýný 6.075 TL olarak belirledi.

Ayrýca gelen yoðun talepler neticesinde, Türkiye'de tüketimi yoðun olan ve ithal edilmesinden dolayý yüksek maliyetli ÜRE%46 gübresi de kampanyaya dâhil edildi.

ÜRE%46 gübresinde yüzde 20 indirim ile ton baþýna yeni fiyat 11.770 TL olarak belirlendi.

Açýklamada görüþlerine yer verilen Gemlik Gübre yetkilileri, Tarým ve Orman Bakanlýðý'nýn tavsiye ve yönlendirmeleri ile Türk tarýmýnýn geliþimi ve milli ekonominin desteklenmesi adýna yürütülen kampanya dâhilinde, piyasa koþullarýna göre oldukça cazip bir fiyat ile gübre satýþý saðlayacaklarýný vurgulayarak, "Yapmýþ olduðumuz kampanyalar neticesinde, oldukça olumlu geri dönüþler almaktayýz. Türk tarýmýnýn geliþmesi ve çiftçilerimizin desteklenmesi adýna bu tarz kampanyalar oldukça önem arz etmektedir. Bu bilinç doðrultusunda indirim kampanyalarýmýzýn sýklýkla devam edeceðini bildirmekten memnuniyet duyarýz." ifadelerine yer verdiler.