Güneþ enerjisi santrali maliyetleri yüzde 95 azaltacak
ABONE OL

Uzunköprü ilçesine baðlý Hamidiye köyündeki su iletim istasyonuna kurulan güneþ enerji santralini gezen Vali Sezer, çalýþmalar hakkýnda bilgi aldý.

Sezer, basýn mensuplarýna yaptýðý açýklamada, güneþ enerjisi sistemlerinin artýrýlmasý için çalýþmalar yaptýklarýný ifade etti.

Enerjisini güneþten alan sistemle maliyetleri düþürdüklerini belirten Sezer, 19 köyün faydalanacaðý santralin maliyetinin 10 milyon lira olduðunu ve amortisman süresinin 3-4 yýlý bulacaðýný dile getirdi.

Ýl Özel Ýdaresi yatýrým programýndaki en büyük enerji tesisinin faaliyete girdiðini anlatan Sezer, þunlarý kaydetti:

"19 köyümüz bu enerji tesisinden faydalanacak. Köylerimize bundan sonra yüzde 95 oranýnda ucuz ve uygun suyu vermiþ olacaðýz. Maliyetleri düþüreceðiz ve köylülerimiz içme suyunu daha uygun fiyata kullanmýþ olacaklar. Hem ülke ekonomisine çok katkýsý olan bir sistem hem de köylerimizin üzerindeki içme suyuyla ilgili maliyet yükünü azaltan bir sistem. Grup köylerimiz baþta olmak üzere öncelik verdik, bundan sonra terfili sistemle çalýþan içme suyu tesislerini güneþ enerjisiyle besleyeceðiz. Vatandaþlarýmýza daha uygun hizmet götüreceðiz."

Sezer'e ziyaretinde Edirne Ýl Özel Ýdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardýmcýsý Eyyüp Batuhan Ciðerci, Havsa Kaymakamý ve Uzunköprü Kaymakam Vekili Adnan Ayte, Ýl Jandarma Komutaný Albay Hacý Ali Büber ve Ýl Emniyet Müdürü Onur Karaburun eþlik etti.