Gürpýnar Balýk Hali'nde palamut bolluðu
ABONE OL

Denizlerde av yasaðýnýn 1 Eylül'de sona ermesiyle "vira bismillah" diyerek denize açýlan balýkçýlarýn yüzü bu sene palamutla gülüyor.

Yakaladýklarý balýklarý satmak için Gürpýnar Balýk Hali'ne gelen balýkçýlar hareketliliðe sebep oldu. Sezonun ilk balýklarýný almak isteyenler birbiriyle kýyasýya yarýþýrken kasalarla hale getirilen balýklar mezat usulü satýþa çýkartýldý.

Balýkçýlar atýlan aðlarda en çok palamut ve sardalya yakaladýklarýný belirtti. Av sezonunun baþýnda palamut, halde en çok satýlan balýklardan oldu.

Halde palamudun çifti ortalama 150 liradan, sardalyanýn kasasý 500-700 lira, hamsinin kasasý 1500-2000 lira, tekirin kasasý ise 1000-1500 liradan satýþa çýkarýldý.

AA muhabirine açýklamalarda bulunan balýkçý Onurcan Akkoyun, bu yýl denizden beklentilerinin yüksek olduðunu ifade ederek palamut, çinekop ve hamsiyle bereketli bir sezon geçirmeyi beklediklerini dile getirdi.

Akkoyun, palamudun bu sene bol olduðunu belirterek "Halkýmýzý bu sene bol bol palamut yemeye davet ediyorum. Saðlýk için balýk. Dünya üzerinde katký maddesi olmayan tek besin kaynaðý þu anda bizim için. Balýðýn durumuna göre halde palamudun çifti 150-200 lira arasýnda satýlýyor." dedi.

Akkoyun, halde balýðýn ucuz olmasýndan dolayý balýkçýlarýn ve vatandaþýn yüzünün güleceðini ifade etti.

Balýkçý Mahmut Uçan da bu sezonun güzel geçeceðini; palamut, sardalya, istavrit ve hamsi bolluðu olduðunu anlatarak Karadeniz'de avlanan balýkçýlarýn hale 10 bin kasayý aþkýn palamut getirdiðini söyledi.

Bu yýl palamudun en bol olduðu sezon olacaðýný aktaran Uçan, kýrmýzý ete göre balýðýn kilosunun daha uygun olduðunu belirterek vatandaþlarý balýk yemeye davet etti.

  • Beylikdüzü Gürpýnar Balýk Hali
  • palamut