Her ayýn ilk pazartesi gerçekleþecek! Türkiye'den 20 milyon metrekarelik dev hamle
ABONE OL

Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr, sanayi yatýrýmlarýný hýzlandýrmak için organize sanayi bölgelerinde (OSB) yeni bir uygulama baþlattýklarýný belirterek, "Yatýrým arsalarýnda arz yönlü artýþ oluþturacak düzenlemeyle hem yatýrýmlarýn hýzlanmasýný hem de arsa fiyatlarýnda yükseliþin önlenmesini amaçlýyoruz." ifadesini kullandý.

Bakanlýktan yapýlan açýklamaya göre, Türkiye'deki tüm boþ OSB parsellerinin çevrim içi ortamda yatýrýmcýlara tahsis için sunulmasýný öngören ve sanayide yatýrýmlarý daha da hýzlandýracak düzenlemenin ilk uygulamasý baþladý.

Bu kapsamda, Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý koordinasyonunda, 133 OSB'de 1484 fabrika için 20,1 milyon metrekare yatýrým yeri tahsisi eþ zamanlý olarak bugün ilk kez gerçekleþti. 6 OSB'de ise 2 milyon metrekare alan ön tahsise sunuldu. Böylece toplamda 22,1 milyon metrekare ve 1600 yatýrým yeri tahsisi imkaný tanýnacak.

Yönetmelikle düzenli olarak yatýrýma uygun yeni sanayi alanlarý ile altyapýsý tamamlanmýþ parseller düzenli þekilde duyurulacak. Henüz tahsis edilmemiþ tüm OSB parselleri her ay çevrim içi tahsise açýlacak. Ýlk ilanlar, yatýrýmcýlara Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluþu (OSBÜK) ve OSB'ler tarafýndan koordineli þekilde duyuruldu.

- HER AYIN ÝLK PAZARTESÝ GERÇEKLEÞECEK

Bakan Kacýr, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, bugün sanayi yatýrýmlarýný hýzlandýrmak için OSB'lerde yeni bir uygulama baþlattýklarýný bildirdi.

Bakanlýðýn koordinasyonunda, 133 OSB'de 1484 fabrika için 20,1 milyon metrekare yatýrým yeri tahsisinin eþ zamanlý ve çevrim içi gerçekleþtiðini belirten Kacýr, þunlarý kaydetti:

"Tahsis baþvurularý 3 hafta sürecek. Ayrýca 6 OSB'de de 2 milyon metrekare alan ön tahsise sunuluyor. Geçtiðimiz ay OSB yönetmeliðinde yaptýðýmýz deðiþiklikle sanayicilerin yatýrým yerlerine eriþiminin kolaylaþacaðýný duyurmuþtuk. Her ayýn ilk pazartesi günü henüz tahsis edilmemiþ OSB parsellerinin çevrim içi ortamda yatýrýmcýlara tahsis için sunulmasýný öngören düzenlemenin ilk uygulamasý ekim ayýnda gerçekleþiyor. Yatýrým arsalarýnda arz yönlü artýþ oluþturacak düzenlemeyle hem yatýrýmlarýn hýzlanmasýný hem de arsa fiyatlarýnda yükseliþin önlenmesini amaçlýyoruz. OSB'ler daha þeffaf yönetilecek, sanayicilerimiz yatýrým yeri alternatiflerine daha kolay eriþecek. Hayýrlý olsun."

OSB'lerde arsa tahsisi ve ön tahsis duyuru linkleri ise þöyle:
"https://www.sanayi.gov.tr/medya/duyurular/osblerde-arsa-tahsisi-yapilacak-parsellere-iliskin-duyuru", "https://www.sanayi.gov.tr/medya/duyurular/osblerde-on-tahsisi-yapilacak-alanlara-iliskin-duyuru"

Bakan Kacýr: Uyumlu yatýrýmlarý, öncelikli yatýrýmlar uygulamasý ile destekleyeceðiz

Bakan Kacýr: Türkiye emin adýmlarla ilerliyor

Dünya devi düðmeye bastý