Ýlk test uçuþu yapýldý! Açýlýþýný Cumhurbaþkaný Erdoðan yapacak
ABONE OL

Türk Ajansý Kýbrýs'ýn (TAK) haberinde, bugün ilki yapýlan test uçuþlarýnýn 4 gün süreceði belirtildi.

Test uçuþunu izleyenler arasýnda bulunan Bayýndýrlýk ve Ulaþtýrma Bakaný Erhan Arýklý, tam bir seferberlik halinde olduklarýný ve yeni havalimanýný 20 Temmuz'da açýlýþa hazýr hale getireceklerini söyledi.

Arýklý, havalimanýnýn açýlýþýnýn çeþitli nedenlerle oldukça geciktiðini belirterek, uzun zamandýr bekledikleri sürecin artýk sonuna geldiklerini kaydetti.

Ercan Havalimaný'nýn Türkiye'nin 4. büyük havalimaný olan Dalaman'dan daha büyük bir havalimaný olduðunu dile getiren Arýklý, "10 milyon yolcu kapasiteli, þu ana kadar takriben 400 milyon avro civarýnda bir yatýrým yapýldý." dedi.

Yeni havalimanýnýn açýlýþýnýn 20 Temmuz'da, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan tarafýndan yapýlacaðýný ifade eden Arýklý, "20 Temmuz'da Allah nasip ederse bu muhteþem yatýrýmý Kýbrýs Türk halkýna ve KKTC'ye kazandýrmanýn mutluluðunu hep birlikte yaþayacaðýz." þeklinde konuþtu.

T&T Teknik Koordinatörü Naci Iþýk da test uçuþu için Devlet Hava Meydanlarýnýn Flight Check uçaðýnýn dün ülkeye geldiðini ve gerekli yer testlerinin yapýldýðýný söyledi.

Iþýk, bugün de test uçuþu gerçekleþtirildiðini kaydetti.

Yeni pistin 3 bin metre, mevcut pistin ise 2 bin 755 metre olduðu bilgisini paylaþan Iþýk, yeni havalimaný trafiðe açýldýktan sonra mevcut pistin de yeniden yapýlacaðýný anlattý.

Iþýk, test uçuþlarýnýn 4 gün gerek görülürse 5 gün devam edeceðini belirtti.

  • KKTC
  • test uçuþu
  • Cumhurbaþkaný Erdoðan
  • Ercan Havalimaný