Ýngiltere güvenli tatil için ''Türkiye''yi önerdi
ABONE OL

Ýngiltere'nin Daily Express gazetesi, 10 Nisan'da baþlayacak paskalya tatilini yurt dýþýnda geçirmek isteyenlere, koronavirüs tehdidi olmayan Türkiye'yi önerdi.

Doðal güzelliklerinin yaný sýra üst düzey konaklama imkanýyla da çok sayýda yabancý turisti aðýrlayan Muðla, geçen yýl yine en çok Ýngilizleri misafir etti.

Marmaris, Bodrum ve Fethiye gibi önemli destinasyonlara sahip Muðla, Ýngilizlerin gözde turizm merkezleri arasýnda ilk sýrada yer alýyor. Kente tatil için gelen Ýngilizlerden bazýlarý, sonraki yýllarda tekrar ziyaret ettikleri bölgeye yerleþiyor.

Muðla'ya 2019'da gelen yabancý turist sayýsý 2018'e göre yüzde 16 artýþla 3 milyon 266 bin 650'ye ulaþtý.

- Türkiye'de istedikleri her þeye rahatça ulaþýyorlar

Bodrum Otelciler Derneði (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Türkiye'de koronavirüse rastlanmamasýnýn çok olumlu bir durum olduðunu söyledi.

Virüsün bulunmadýðý sayýlý ülkelerden Türkiye'de güvenli tatil yapýlabileceðini aktaran Kavala, turizmin rekorlarla yüz güldürdüðünü dile getirdi.

Ýngilizlerin bugüne kadar Türkiye'de arzu ettikleri her þeye rahatça kavuþabildiðini vurgulayan Kavala, "Ýngilizler Türkiye'de her þeyi rahatça bulduklarý için yýllardýr burayý tercih etmeye devam ediyor. Burada her türlü hizmeti, samimiyeti, iyi niyeti, güler yüzlü insan yapýsýný ve dostluklarý buluyorlar." diye konuþtu.

- "Sadece paskalya deðil, bütün sezonu güzel geçiririz"

Türkiye Seyahat Acentalarý Birliði (TÜRSAB) Marmaris Bölge Temsil Kurulu Baþkaný Suat Esin ise tatil önerisinde ilk sýralarda Türkiye'nin gösterilmesinin kendilerini gururlandýrdýðýný kaydetti.

Çalýþmalarýn bu titizlikle devam etmesi durumunda turizmde çok olumlu geliþmeler yaþanacaðýný vurgulayan Esin, "Saðlýk Bakanlýðýmýz güzel iþler çýkarýyor. Güzel çalýþýyor. Sadece paskalya deðil, bütün sezonu güzel geçiririz. Rezervasyon artýþý vardý. Güvenilir tatil ülke olmamýz daha da rezervasyonu artýrýr." dedi.

Güney Ege Turistik Otelciler ve Ýþletmeciler Birliði (GETOB) Baþkaný Bülent Bülbüloðlu ise Ýngiltere'deki en popüler destinasyonun Marmaris bölgesi olduðunu söyledi.

Marmaris'in küresel sýkýntýlarýn yaþanmadýðý bir bölge olduðuna iþaret eden Bülbüloðlu, "Ülkemiz her yönden güvenli. Bütün Ýngilizleri bekliyoruz. Onlarýn da ilgisinin çok büyük olduðunu biliyoruz." ifadelerini kullandý.

- Türkiye'ye hayran kalýp dönüyorlar

Fethiye'de 20 yýldýr yaþayan Ýngiliz vatandaþý Julie Miller Dally, Türkiye'ye aþýk Ýngilizler akraba ve arkadaþlarýný Türkiye'ye davet ettiklerini söyledi.

Fethiye'de 13 yýldýr yaþayan Robert Phelps ise tatil için geldiði Fethiye'den ayrýlamadýðýný, Türkiye'nin tarihi ve doðal güzellikleri açýsýndan muhteþem bir yer olduðunu vurguladý.

Phelps, "Türkiye'ye ilk kez gelen Ýngiliz dostlarýmýz, yakýnlarýmýz da buraya hayran olarak geri dönüyor." dedi.