Ýstanbul Havalimaný ''Yýlýn Havalimaný'' ödülüne layýk görüldü
ABONE OL

Ýstanbul Havalimaný Ýþletmecisi ÝGA'dan yapýlan açýklamaya göre, Ýstanbul Havalimaný, uluslararasý arenada ödüller kazanmaya devam ediyor.

Sýk seyahat eden, dünyadaki havalimanlarý konusunda görüþlerine baþvurulan, yolculuk ve konaklama fýrsatlarýný deneyimleyen tüketicilere ulaþan Air Transport News'in, her yýl düzenlediði 2021 Air Transport Awards Ödülü'nün bu yýlki kazananý Ýstanbul Havalimaný oldu.

Ýstanbul Havalimaný'nýn "Yýlýn Havalimaný" seçildiði ödül töreninde "Yýlýn Hava Yolu Þirketi" Qatar Hava Yollarý, "Yýlýn Lideri" ödülüne de ACI World Genel Direktörü Luis Felipe de Oliviera layýk görüldü.

Ödülü, Yunanistan'ýn baþkenti Atina'da gerçekleþtirilen "Summer Aviation Forum"da ÝGA Havalimaný Planlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardýmcýsý Ýsmail Hakký Polat aldý.

- "ULUSLARARASI BÝR ÖDÜLE DAHA LAYIK GÖRÜLDÜÐÜMÜZ ÝÇÝN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ"

Polat, koronavirüs salgýnýna raðmen operasyonlarýna sorunsuz bir þekilde devam etmeyi baþardýklarýný ifade etti.

Bu süreçte yatýrýmlarýna ara vermediklerini ve yeni hava yollarýný da bünyelerine katmaya devam ettiklerini kaydeden Polat, "Aldýðýmýz uluslararasý sertifika ve ödüllerle baþarýmýzý somut olarak kanýtladýk. Uluslararasý bir ödüle daha layýk görüldüðümüz için büyük mutluluk duyuyoruz. Havacýlýk sektörü uzmanlarý ve okuyucular tarafýndan belirlenen 2021 Air Transport Awards ödüllerinde Yýlýn Havalimaný ödülünü almak gurur verici. Geçtiðimiz yýl Cenevre Havalimaný'nýn layýk görüldüðü bu deðerli ödüle, dünyadaki pek çok havalimanýný geride býrakarak eriþmemiz iþimizi ne denli doðru yaptýðýmýzýn da bir göstergesi. Türkiye'nin dünyaya açýlan kapýsý olan Ýstanbul Havalimaný yolculuk deneyimi ve hizmet anlayýþýyla ilerleyen dönemde daha birçok ödüle layýk görülecektir." ifadelerini kullandý.

Air Transport News Genel Direktörü ve Üst Yönetici Dr. Kostas Iatrou da, ödüle layýk görülenleri tebrik etti.

Bu kurumlarýn havacýlýk sektörünün karþý karþýya kaldýðý en kötü krizi atlatmayý baþardýklarýna dikkati çeken Iatrou, "Bu zor zamanlarda baþarýya ulaþmak artýk her zamankinden daha önemli ve çok daha zor. Bu sebepten ötürü bu kurumlar üstün liderlik kabiliyetlerini þüpheye yer býrakmayacak þekilde ispat etmiþ oldu. ÝGA Ýstanbul Havalimaný 2020 yýlýnda ACI'nýn Havalimaný Saðlýk Akreditasyonu programýna katýlan dünyadaki ilk havalimaný olmakla beraber 2021 yýlýnda da havalimanlarý arasýnda liderlik örneði göstererek yeniden akredite olan ilk havalimaný oldu." deðerlendirmesinde bulundu.