Ýyi iþleri örnek gösterdi! Ballaro: Türkiye'ye yatýrým iþtahýmýz çok büyük
ABONE OL
AB ile Türkiye arasýnda yenilenebilir enerjide daha yakýn iþbirliði fýrsatlarý bekleniyor.

Avrupa Birliði (AB) Türkiye Delegasyonu Program Yöneticisi Christian Ballaro, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Türkiye ve AB'nin ekonomisini karbondan arýndýrma ve yeþil enerjiye geçiþte güçlü taahütleri olduðunu ifade etti.

Yenilenebilir enerji ekipmanlarý üreten Türk ve AB'li þirketlerin çýkarlarýný bir araya getiren pek çok unsur olduðunu dile getiren Ballaro, deðer zinciri ve yatýrým olanaklarý konusunda Türkiye'ye iliþkin olumlu düþüncelerin olduðunu aktardý.

Ballaro, geçen yýl AB Enerji komiserinin, AB ile Türkiye arasýndaki iþbirliðinde yeþil enerji konusunun önemini vurguladýðýný dile getirerek, "Türkiye'nin enerji kaynaklarýný çeþitlendirmede yenilenebilir enerji sektöründe çok iyi iþler yaptýðýný ve bu alanda geliþtiðini düþünüyorum. Yenilenebilir enerji kapasitesinde büyük bir artýþ gördük. AB ile Türkiye arasýnda daha yakýn iþbirliði fýrsatlarý olacaðýný düþünüyorum." dedi.

ÝYÝ ÝÞLERÝ ÖRNEK GÖSTERDÝ! BALLARO: TÜRKÝYE'YE YATIRIM ÝÞTAHIMIZ ÇOK BÜYÜK

Yeþil enerji dönüþümünün sadece temiz enerji kapasitesi artýþý olarak deðerlendirilmemesi gerektiðini belirten Ballaro, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Elbette yeþil enerjiye geçiþe daha fazla yatýrým yapmak istediðimizde hammaddeleri de dikkate almamýz gerekiyor. Uluslararasý deðer zincirlerini dikkate almamýz gerekiyor. Türkiye ve AB arasýndaki iþbirliði uzun zamandan beri faydalý bir iþbirliði olarak karþýmýza çýkýyor. Avrupalý üreticilerin Türkiye'ye yatýrým iþtahý çok büyük, hatta giderek artan bir ilginin olduðunu düþünüyorum. Türk yetkililerin enerji dönüþümünde benimsediði tutarlý yaklaþým, AB'nin yaptýklarýyla uyumlu olarak karþýmýza çýkýyor. Ayrýca yenilenebilir enerji sektörüne daha fazla yatýrým geleceðinden eminim çünkü yeþil geçiþ kalýcýdýr. Bu bir sistem deðiþikliði, yani sadece sistemde daha fazla yenilenebilir enerji bulunmasý deðil, ayný zamanda tüm sistemin bu deðiþken üretime uyum saðlamasý gerektiði anlamýna geliyor. Yani bunlar halen çok büyük yatýrýmlarý gerektiriyor."

Ballaro, yeþil enerji ekosisteminin oluþturulmasýyla kapasite artýþý yanýnda ekonomik fýrsatlar ve istihdama katký saðlanacaðýnýn altýný çizerek, daha iyi bir yaþam standardý ve daha dayanýklý enerji sistemlerinin günlük hayatýn bir parçasý haline geleceðini sözlerine ekledi.