Ýzmir'de TEKNOFEST heyecaný... Esnaf ve sanatkarlarýn iþlerine hareketlilik bekleniyor
ABONE OL

Ata, AA muhabirine, Türkiye'nin ilk ve tek havacýlýk, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'in, Çiðli Havalimaný'nda 27 Eylül-1 Ekim'de gerçekleþeceðini hatýrlattý.

Her yaþtan bilim ve teknoloji meraklýsýnýn bu etkinlikte buluþacaðýný kaydeden Ata, Ýzmir'de yapýlan her büyük etkinliðin sadece birlik üyelerine deðil, kentin tüm ticari hayatýna önemli canlýlýklar getirdiðini ifade etti.

Milli teknoloji üretme ve geliþtirme konusunda gençlerin ilgisinin artýrýlmasýný hedefleyen bu etkinlik nedeniyle kenti 1 milyon kiþinin ziyaret etmesinin beklendiðini aktaran Ata, "Dolayýsýyla, Ýzmir'de 5 gün boyunca misafir edeceðimiz ziyaretçilerin getireceði hareketliliðin, kent ekonomisini olumlu etkileyeceðini düþünüyorum. Çünkü kente gelen yerli ve yabancý misafirlere öncelikli hizmeti esnaf sanatkarlarýmýz vermektedir. Özellikle ulaþým, konaklama ve gýda sektörü baþta olmak üzere, ziyaretçilerin ilk etapta gereksinim duyduðu ihtiyaçlar üyelerimiz tarafýndan karþýlanmaktadýr. Bunun dýþýnda misafirlerin kent çarþýlarýnda, Ýzmir'in turistlik ve tarihi mekanlarýnda yapacaklarý ziyaretler de kent sokaklarýnda faaliyet gösteren esnaf sanatkarlarýmýza katkýda bulunacaktýr." diye konuþtu.

Ata, esnaf ve sanatkarlarýn bu tür etkinliklere hazýrlýklý olduðunu, konuklara en iyi hizmeti vereceklerini sözlerine ekledi.

  • TEKNOFEST Ýzmir
  • esnaf hareketliliði
  • IESOB