Kamuda tasarruf döneminin ayrýntýlarý belli oldu
ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, önümüzdeki dönemde kamuda alýnacak tasarruf önlemlerinin ipuçlarýný verdi.

AK Parti MYK Toplantýsý'nda Bakan Þimþek'in "Bitme aþamasýndaki yatýrýmlar hýzla tamamlanacak. Tarým yatýrým ve desteklerine dokunulmayacak. Kurumlara bütçeleri dýþýnda ek ödenek verilmeyecek" mesajý verdiði öðrenildi.

EK ÖDENEK YOK

Kamu kurum ve kuruluþlarý, bakanlýklar ile belediyelere bütçe dýþý ek ödenek veya hak ediþlerini aþan kaynak vermeyeceklerini vurgulayan Þimþek, "Çok istisnai durumlar dýþýnda hiçbir kurum ilave ödenek için Maliye Bakanlýðý'na gelmesin. Yüzde 60-70 düzeyindeki yatýrýmlara yoðunlaþýp hýzla tamamlayacaðýz. Bunun dýþýnda örneðin, fiziki gerçekleþmesi yüzde 20 olmuþsa, bu türdeki yatýrýmlarýn ödenekleri yýllara yayýlacak" dedi.

TARIM DESTEÐÝNE DEVAM

Sabah'ýn haberine göre, Tarýmsal üretim, baraj ve sulama yatýrýmlarýnýn önceliðini koruyacaðýný anlatan Þimþek, "Tarýmsal desteklerden herhangi bir kesinti yapýlmayacak" açýklamasýnda bulundu. Yeni kamu binasý alýnmasýna izin verilmeyeceðini, kamu binasý giderleri konusunda tasarruf yapýlacaðýný vurgulayan Þimþek, þöyle konuþtu: "Kamudaki servis hizmetine sýnýrlama getirilecek. Zorunlu olan servis hizmeti dýþýnda kullaným olmayacak. Kamuda araç tasarrufu en çok önem verdiðimiz konulardan biri. Yeni araç alýnmasýna yönelik talepler geldiðinde, titiz bir inceleme yapýlýyor. 'Öncelikle ellerindeki mevcut araçlarý satýn, yerine o zaman yenisini alýn' diyoruz. Yenisi alýnacaksa da yerli otomobil ve TOGG þartý var. Yurtdýþý ve yurt içi toplantýlar, eðitim seminerleri veya konferanslar gibi talepler olduðunda, her kurum "kendi binasý içinde kendi bulunduðu yerde' bunlarý yapacak. Zorunlu yurtdýþý organizasyonlara da personel katýlýmý sýnýrlý olacak."

DÜÞÜK KDV ORANLARINI ÝSTÝSMAR EDEN FÝRMALARA DENETÝM

Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada ise KDV'deki oran uyumsuzluklarýný tespit etmeye yönelik çalýþmalarýn tamamlandýðýný belirtti. Þimþek, "Vergi kayýp ve kaçaðýna sebebiyet vererek haksýz kazanç saðlayanlarýn ve haksýz rekabet oluþturanlarýn takipçisi olmaya devam edeceðiz" dedi.