Kasým ayýnda E-Ticaret'te indirim çýlgýnlýðý: 500 milyar liralýk rekor bekleniyor
ABONE OL

ETÝD Baþkaný Hakan Çevikoðlu, e-ticarette kasým ayý indirim konseptinin bir aya yayýlacaðýný söyledi.

Lojistik altyapýlar üzerindeki yükü azaltmak, tüketici þikayetlerine ve gecikmelere sebep olmamak için bu yolun izleneceðini vurgulayan Çevikoðlu, belirli saatlerde yapýlacak özel indirimlerle tüketicilerin en iyi fýrsatlarý yakalamalarýnýn saðlanacaðýný bildirdi.

Çevikoðlu, Türkiye'de e-ticarette adeta "kasým ayý çýlgýnlýðý" yaþanacaðýna iþaret ederek, "11 Kasým Bekarlar Günü, 22 Kasým Alýþveriþ Cumasý, 24 Kasým Öðretmenler Günü ve 25 Kasým Siber Pazartesi dolayýsýyla e-ticaret sitelerinde alýþveriþ oranlarý artacak. Böylece yapýlacak indirimler sonrasýnda Türkiye'de kasýmda 500 milyar liralýk rekor alýþveriþ yapýlacaðýný tahmin ediyoruz." diye konuþtu.

YIL SONUNDA CÝRONUN 3 TRÝLYON LÝRAYI GEÇMESÝ BEKLENÝYOR

Çevikoðlu, yýl sonu beklentilerine de deðinerek, "Bu yýl geçen yýlýn kampanya dönemine göre yüzde 110'un üzerinde toplam hacim artýþý öngörülüyor. Türkiye'de beklenen toplam kampanya hacmi ise 500 milyar liranýn üzerinde. e-Ticaret sektörünün, 29 Aralýk'ta yapýlacak 'Yýlýn Son Pazarý' kampanyasýnýn da etkisiyle yýlý 3 trilyon lirayý aþkýn ciroyla kapatmasýný bekliyoruz." ifadelerini kullandý.

e-Ticaret sitelerinin farklý indirim kampanyalarý düzenleyeceklerine dikkati çeken Çevikoðlu, teknolojiden modaya, anne-bebek ürünlerinden süpermarkete, ev dekorasyonundan yapý marketine kadar birçok kategoride saat baþý indirimlerin yaný sýra sepet indirimlerinin planlandýðýný dile getirdi.

"SADECE RESMÝ PAZAR YERLERÝ ARACILIÐIYLA ALIÞVERÝÞ YAPIN"

Tüketicileri dolandýrýcýlara karþý uyaran Çevikoðlu, alýþveriþin en ideal olduðu zamanlarda spam ve kimlik avý uygulamalarýnýn arttýðýný bildirdi.

Çevikoðlu, e-posta aracýlýðýyla iyi bir teklif veya indirim alýndýðýnda, gömülü baðlantýnýn mutlaka incelenmesi gerektiðini, bazen görünen baðlantýnýn yönlendirilen adresten farklý olabildiðini belirterek, þunlarý kaydetti:

"Böyle bir durumla karþýlaþýrsanýz, teklif sayfasýna resmi internet sitesi aracýlýðýyla doðrudan eriþin. Sadece resmi pazar yerleri aracýlýðýyla alýþveriþ yapýn ve farklý açýlýþ sayfalarýna yönlendiriliyorsanýz internet adreslerine dikkat edin. Adres satýcýnýn resmi adresinden farklýysa yönlendirildiðiniz sitedeki teklifin gerçek olup olmadýðýný resmi internet sayfasýnda arayarak kontrol edin."

SÝTELERÝN GÜVEN DAMGASI KONTROL EDÝLMELÝ

Alýþveriþ yapýlacak siteler için mutlaka SSL sertifikasýnýn kontrol edilmesi gerektiðini vurgulayan Çevikoðlu, söz konusu sertifikanýn güvenli alýþveriþ için önemli bir gösterge olduðunu ifade etti.

Çevikoðlu, alýþveriþ yapýlacak internet sitesinin Ticaret Bakanlýðýnca oluþturulan ve güvenilir e-ticaret sitelerine verilen güven damgasýna sahip olup olmadýðýnýn kontrol edilmesi gerektiðini de sözlerine ekledi.

  • kasým indirimleri
  • kasým e ticaret
  • internet alýþveriþi