Katar'a 47 vinç teslim edildi
ABONE OL

Þirketten yapýlan açýklamaya göre, Hareket, sývýlaþtýrýlmýþ doðal gaz (LNG) alanýnda dünyanýn en büyük ihracatçýsý Katar'da, 28,5 milyar dolarlýk Kuzey Sahasý Doðu Geniþletme (North Field Expansion- NFE) projesinde önemli rol üstlendi.

Projede, 6 uluslararasý müteahhit þirket ile yapýlan toplam 18 milyon dolar tutarýndaki vinç kiralama anlaþmalarý kapsamýnda, Hareket'in saðladýðý 47 vinç, þantiyeye teslim edildi.

Sektördeki 67 yýllýk köklü tecrübesiyle Hareket, Katar'ýn Kuzey Sahasý Geniþletme projelerinin ilk fazý olan NFE'de ana aðýr kaldýrma tedarikçisi konumunda yer alýyor. Hareket, ikinci fazdaki 15 milyar dolar deðerindeki Kuzey Sahasý Güney (North Field South- NFS) projesinde de bu pozisyonunu güçlendirmek için çalýþmalarýný sürdürüyor.

Toplam 43,5 milyar dolar deðerindeki bu iki proje fazý ile Katar, LNG üretim kapasitesini yýllýk 77 milyon tondan 126 milyon tona çýkarmayý hedefliyor.

Katar, 2030 vizyonu doðrultusunda LNG tesis yatýrýmlarýna devam ederken, bu projeler Hareket için de bölgeyi cazip bir pazar haline getiriyor. Hareket, 75 kiþilik tecrübeli ve güçlü ekibi ile yeni ekipman yatýrýmlarý sayesinde, bölgedeki en güçlü oyuncu olma hedefi doðrultusunda çalýþmalarýna devam ederken, sektördeki konumunu daha da güçlendirerek uluslararasý arenada bilinirliðini artýrýyor.

Ýstanbul merkezli Hareket, enerji, petrokimya, petrol ve gaz, nükleer enerji, altyapý inþaat ve gemi inþa sektörlerinde aðýr yük kaldýrma ve taþýma mühendisliði, proje taþýmacýlýðý, yenilenebilir enerji anahtar teslim çözümleri, vinç ve ekipman kiralama, aðýr yüklerin montaj ve yerine yerleþtirme alanlarýnda Birleþik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Özbekistan, Kazakistan, Tanzanya, Senegal ve Ukrayna baþta olmak üzere Asya, Afrika ve Avrupa'ya uluslararasý hizmet saðlýyor.

Açýklamada görüþlerine yer verilen Hareket Proje Taþýmacýlýðý ve Yük Mühendisliði AÞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi (CEO) Abdullah Altunkum, "Katar'ýn dev stratejik projelerinde yer almak, global pazardaki payýmýzý daha da artýrmak adýna büyük bir adým. Yaptýðýmýz yatýrýmlar ve güçlü yapýlanmalarýmýz sayesinde, bölgede ve uluslararasý arenada daha fazla tanýnan ve tercih edilen bir marka olma yolunda emin adýmlarla ilerliyoruz." ifadesini kullandý.

Altunkum, bu projelerde yer alarak global pazarda daha güçlü bir oyuncu olma hedefine ulaþtýklarýný belirterek þöyle devam etti:

"Yaptýðýmýz yatýrýmlar ve stratejik adýmlar ile dünyanýn en büyük vinç firmalarýnýn yer aldýðý IC100 listesinde, 16 basamak yükselerek Türkiye'de 1., Avrupa'da 11. ve dünya genelinde 33. sýraya yerleþmiþtik. Bu baþarýmýz yaptýðýmýz yatýrýmlarýmýz ve stratejik adýmlarýmýz, bize büyük projelerde yer alma ve sektördeki konumumuzu güçlendirme fýrsatý sunuyor. Katar Energy gibi büyük þirketlerin bize duyduðu güven, bölgedeki varlýðýmýzý daha da pekiþtirmemize olanak saðlýyor. Bu stratejik projelerde yer almak, bizim için sadece bir baþlangýç. Gelecekte de büyük projelerde yer alarak global pazarda daha güçlü bir oyuncu olacaðýz ve müþterilerimizin bize duyduðu güvenle sektördeki konumumuzu daha da güçlendireceðiz."