KKTC Cumhurbaþkaný Tatar: Türkiye'nin ihracatýna katký saðlayacak
ABONE OL

Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaþkaný Ersin Tatar, KKTC ile Afyonkarahisar'daki iþ birliðinin daha da geliþtirilebileceðini belirterek, "Gerek turizm ve öðrenci anlamýnda gerekse de kültürel faaliyetler çerçevesinde iþ insanlarýmýz farklý iþ birliklerini geliþtirmelidir. Yatýrým, ticaret ve ekonomik iþlerin zaman içerisinde geliþtirilmesiyle birlik ve beraberliðimiz artacaktýr." dedi.

Tatar, Ýscehisar Belediyesi ziyaretinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluþunun 100. yýlýný 29 Ekim'de birlikte coþkuyla kutlayacaklarýný, KKTC'de de hazýrlýklarýn yapýldýðýný söyledi.

Türkiye Yüzyýlý'na ikinci adýmlarýn atýldýðýný vurgulayan Tatar, büyük lider Recep Tayyip Erdoðan'ýn da ifade ettiði gibi Türkiye Yüzyýlý'nýn hayýrlara vesile olacaðýný dile getirdi.

Afyonkarahisar'daki ekonomik ve sanayileþme baþarýlarýný gözlemlediðini aktaran Tatar, þöyle konuþtu:

"Buradaki ekonomik ve ticari iliþkilerin geliþtirilmesi Türkiye'nin ihracatýna katký saðlayacaktýr. Bölgenin geliþmesi ve kalkýnmasý için buradaki iþ insanlarýnýn devletin de desteðiyle büyük baþarýlara imza attýðýný görüyoruz. Buradaki turizm yatýrýmlarý gayet güzel. Son yýllarda buraya en iyi oteller yapýlmaktadýr. Termal tesisleriyle turizm ve saðlýða yönelik yapacaklarý katkýlarla inþallah, bu yollarýn kesiþtiði Afyonkarahisar'da turizm, kültür ve ekonomik anlamda daha büyük baþarýlara imza atýlýr. Buradaki insanlarýmýz da daha müreffeh yarýnlarla buluþabilirler."

KKTC-AFYONKARAHÝSAR ÝÞ BÝRLÝÐÝ

Tatar, KKTC ile Afyonkarahisar'daki iliþkilerin daha fazla geliþtirilmesini yürekten temenni ettiklerini söyledi.

Bunun gerçekleþmesi için daha fazla temas ve ziyaretlerin olmasý gerektiðine dikkat çeken Tatar, "Gerek turizm ve öðrenci anlamýnda gerekse de kültürel faaliyetler çerçevesinde iþ insanlarýmýz farklý iþ birliklerini geliþtirmelidir. Yatýrým, ticaret ve ekonomik iþlerin zaman içerisinde geliþtirilmesiyle birlik ve beraberliðimiz artacaktýr. Geleceðe yürüyüþümüzde bu þekilde saðlanmýþ olacaktýr." diye konuþtu.

Ýscehisar Belediye Baþkaný Ahmet Þahin de ziyaretten duyduðu memnuniyet dile getirerek, ilçe hakkýnda Tatar'a bilgi verdi.

Tatar'ýn ziyaretine, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiðitbaþý, Belediye Baþkaný Mehmet Zeybek ve ilçe protokolü eþlik etti.