KOBÝ'ler için 2,3 milyar dolarlýk kaynak! Bakan Þimþek: Finansmana eriþimi kolaylaþtýracaðýz
ABONE OL

Bakan Þimþek, AA muhabirine, reel sektörü, öncelikle KOBÝ'ler ve ihracatçýlar olmak üzere desteklemeye devam ettiklerini söyledi.

Gerek Kahramanmaraþ merkezli depremler sonrasý yaþanan sýkýntýlarý bertaraf etmek gerekse deprem bölgesi dýþýndaki iþletmelere destek vermek için çalýþmalarýnýn devam ettiðini vurgulayan Þimþek, "Bu çerçevede, uluslararasý kuruluþlarla yakýn iþbirliði içinde iþletmelerimize uzun vadeli, uygun koþullu krediler saðlýyoruz. Bu krediler, iþletmelerimizin yatýrým projelerinin gerçekleþmesine olanak saðlarken yeþil dönüþüm kapsamýnda sürdürülebilirliði önceleyen projelerin hýzlanmasýna da destek veriyor." diye konuþtu

Þimþek, birçok uluslararasý kuruluþtan Eximbank ve kalkýnma bankalarý aracýlýðýyla KOBÝ'lere ve ihracatçýlara yönlendirilmek üzere bu yýl içinde yaklaþýk 2,3 milyar dolar kaynak saðladýklarýna dikkati çekerek, þu bilgiyi verdi:

"Eximbank aracýlýðýyla, ihracatçýlarýn yeþil ihracat projeleri ve yeþil altyapýyý destekleme projeleri ve iþletme sermayeleri ihtiyaçlarýna yönelik yaklaþýk 1 milyar dolar kaynak saðlandý. Kalkýnma bankalarýmýz aracýlýðýyla da KOBÝ'lerimizin desteklenmesine yönelik yaklaþýk 1,3 milyar dolarlýk kaynak temin edildi."

- DEPREM BÖLGESÝ ÝÇÝN DE KULLANILACAK

Bakan Þimþek, bu kaynaklarýn kullanýlacaðý alanlara iliþkin de "Bu kaynak, deprem bölgesinde KOBÝ'lerin gýda güvenliði projelerine katkýda bulunulmasý, ekonomik faaliyetlerinin yeniden inþa edilmesi için kullanýlacak. Ayrýca iþletmelerin uluslararasý ticaretlerinin finansmanýna destek verilmesi, ülke genelinde emisyon azaltýmý yatýrýmlarýnýn desteklenmesi, özel sektörün iç tüketim ihtiyaçlarýný karþýlamak üzere elektrik üretimi yatýrýmlarýnýn ve enerji depolama sistemleri projelerinin finansmanýnýn desteklenmesi amaçlanýyor." ifadelerini kullandý.

Þimþek, özel sektörün bu kaynaklarý kullanmaya baþladýðýný ve kullandýrýmlarýn devam edeceðini belirterek, þunlarý kaydetti:

"Küçük ve orta büyüklükteki iþletmelerimizin her zaman yanýndayýz. Uluslararasý kuruluþlarla yakýn iþbirliðimiz sürüyor, reel sektörü desteklemek için uzun vadeli ve uygun koþullu kredilerin temini için çalýþmalarýmýz devam edecek. Bu çerçevede, dezenflasyon sürecinde KOBÝ'lerin finansmana eriþimini kolaylaþtýracak çalýþmalarý sürdüreceðiz. Dezenflasyon sürecinden etkilenen bazý sektörlerin rekabet gücünü artýracak tedbirlere yönelik de çalýþma yapýyoruz."

BAKAN ÞÝMÞEK'TEN SOSYAL MEDYA PAYLAÞIMI

Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, küçük ve orta ölçekli iþletmeler (KOBÝ) ile ihracatçýlara bu yýl uluslararasý kuruluþlardan yaklaþýk 2,3 milyar dolar kaynak saðlandýðýný açýkladý.

Bakan Þimþek, sosyal medya hesabýndan yaptýðý açýklamada, "KOBÝ'lerimize ve ihracatçýlarýmýza bu yýl uluslararasý kuruluþlardan yaklaþýk 2,3 milyar dolar uzun vadeli ve uygun koþullu kaynak saðladýk. Dezenflasyon sürecinde firmalarýmýzýn finansmana eriþimini kolaylaþtýracak çalýþmalarýmýzý sürdürüyoruz" denildi.

Maliyeden yasa dýþý bahis ve suç gelirlerinin aklanmasýna karþý dört koldan mücadele

Bakan Þimþek: Haziranda baþlayan dezenflasyon süreci devam ediyor

336 milyar dolar hatýrlatýldý

  • Hazine Bakaný
  • KOBÝ Finansmaný
  • Rekabet Gücü