Külliye'de trilyon dolarlık zirve
ABONE OL

23-27 Eylül tarihleri arasında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD’ye gidecek olan Başkan Erdoğan, Washington temasları öncesinde gerçekleşen zirvede ABD’li yatırımcıların beklentilerini dinledi. Gün boyu önemli görüşmelere sahne olan Külliye’deki zirvede Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ve siyasi gelişmeler ile sorunlar da ele alındı. Türk ekonomisinin yapısı ve gücü ile yapılacak reformların da anlatıldığı toplantıda, ABD’li yatırımcılardan yatırımlarına devam etmeleri istendi.

Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından organize edilen toplantıya aralarında Citibank, General Electric, Pepsi, Coca Cola, Dow Chemical, Boeing, Microsoft, Google ve Pfizer’ın da bulunduğu trilyon doları yöneten 30 şirketin CEO’su katıldı. Toplantıda, sanayiden gıdaya ve perakendeye kadar birçok alanda faaliyet gösteren şirketlerin beklentileri ve talepleri dinlendi. 

Şirketlerin CEO’larının yanı sıra toplantıda Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK) Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, AmCham (Türk Amerikan işadamları Derneği) ve YASED yönetim kurulu üyeleri de hazır bulunacak. Zirveye bazı bakanlar da katıldı. Başkan Erdoğan hafta sonu 73. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu çalışmalarına katılmak üzere ABD’nin New York şehrine gidecek. BM tarafından açıklanan geçiçi programa göre Erdoğan, Genel Kurul’daki konuşmasını 25 Eylül’de Brezilya, ABD ve Ekvador devlet başkanlarının konuşmalarının ardından dördüncü sırada yapacak.

ABD’DE DE BULUŞACAK

Erdoğan ABD’de Türk işadamlarıyla da biraraya gelecek. Başkan Erdoğan, 27-29 Eylül 2018 tarihlerinde ise Almanya’nın başkenti Berlin’e geçecek. Alman Şansölyesi Angela Merkel ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya gelecek.