Memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme zam oranları belli oldu! Memur ve emekli zammı son dakika ne kadar oldu?
ABONE OL

Memur ve memur emeklilerine 2023-2024 yılları için yapılacak zam oranı belli oldu. 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 2024-2025 yıllarına ilişkin toplu sözleşme görüşmeleri sonrası zam oranı açıklandı. Buna göre; Memur zammı ne kadar oldu 2023? İşte son dakika Memur ve emeklilerin zam oranı

SON DAKİKA: MEMUR VE EMEKLİLERİN ZAM ORANI BELLİ OLDU!

Milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren 2024-2025 yıllarına ilişkin toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı belli oldu.

Bugün beşinci ve son toplantısını yapan Hakem Kurulu, Memur ve memur emeklilerine 2023-2024 yılları için yapılacak zam oranını netleştirdi. Toplantıda Hazine ve Maliye Bakanlığı, 17 Ağustos'taki son teklifini korudu. Zam teklifinde değişiklik yapılmadı.

Buna göre; 2024'ün ilk altı ayında Memur ve emeklilere yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10, 2025'in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılacak.

Memurlar ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak 6 ayda bir enflasyon farkı alacak.

SOSYAL YARDIMLAR DA ARTACAK!

Memur ve emeklilere yapılacak zam oranı, sosyal yardım ödemelerine de yansıyacak. 65 yaş, engelli maaşı ve evde bakım parası gibi yaklaşık 2 buçuk milyon sosyal yardım ödemesi alan vatandaşın aldığı destek miktarı bu zam oranlarıyla yeniden şekillenecek.

Sosyal yardım ödemeleri, memur zammı ile yeniden belirlenecek.

  • memur
  • memur zammı son dakika
  • ne kadar oldu
  • memur emeklisi
  • 2024 memur zammı