Haziran ayý Merkez Bankasý (MB) faiz kararý ne zaman açýklanacak? Merkez Bankasý faiz toplantýsý ne zaman?
ABONE OL

Merkez Bankasý faiz kararý için beklenen tarihe az kaldý. Piyasalar ve yatýrýmcýlar, Merkez Bankasý (MB) faiz toplantýsýný bekliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý (TCMB) Para Politikasý Kurulu, Mayýs ayýnda politika faizinin yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulmasýna karar vermiþti. Peki, Haziran Merkez Bankasý faiz kararý toplantýsý ne zaman?

MERKEZ BANKASI FAÝZ TOPLANTISI NE ZAMAN?

Merkez Bankasý'nýn Haziran ayý faiz kararý için piyasalarýn gözü kulaðý toplantý tarihine çevrildi.

TCMB, Para Politikasý Kurulu Toplantýsý sonrasý haziran ayý faiz kararýný açýklayacak. Merkez Bankasý faiz kararý, Haziran ayý PPK Toplantýsýnýn yapýldýðý gün kamuoyu ile paylaþýlacak. Takvime göre TCMB'nin bir sonraki toplantýsý Haziran ayýnýn 22'sinde gerçekleþecek. Ýþte, Merkez Bankasý toplantý tarihi ve faiz kararý ile ilgili detaylar...

MERKEZ BANKASI FAÝZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TCMB'nin bir sonraki toplantýsý 22.06.2023 tarihinde gerçekleþtirilecek. Merkez Bankasý faiz kararý, ayný gün saat 14:00'te duyurulacak.

MAYIS AYI MB FAÝZ KARARI TOPLANTI KARARI NE OLMUÞTU?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý (TCMB) Para Politikasý Kurulu, politika faizinin yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulmasýna karar verdi.

TCMB'den yapýlan açýklamada, Para Politikasý Kurulu'nun politika faizi olan 1 hafta vadeli repo ihale faiz oranýnýn yüzde 8,5 düzeyinde sabit tutulmasýna karar verdiði bildirildi.

Açýklamada, yakýn dönemde iktisadi faaliyete iliþkin açýklanan verilerin tahmin edilenden daha olumlu seviyelerde gerçekleþmesine raðmen, jeopolitik risklerin ve faiz artýþlarýnýn da etkisiyle geliþmiþ ülke ekonomilerinde resesyon endiþelerinin sürdüðü ve birbirini takip eden banka iflaslarýnýn tetiklediði finansal istikrarý tehdit eden koþullarýn oluþtuðu belirtilerek, "Türkiye'nin geliþtirdiði stratejik nitelikte çözüm araçlarý sayesinde temel gýda baþta olmak üzere bazý sektörlerdeki arz kýsýtlarýnýn olumsuz etkileri azaltýlmýþ olsa da uluslararasý ölçekte üretici ve tüketici enflasyonu yüksek seviyelerini sürdürmektedir. Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararasý finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakýndan izlenmektedir. Ülkeler arasýnda farklýlaþan iktisadi görünüme baðlý olarak geliþmiþ ülke merkez bankalarýnýn para politikasý adým ve iletiþimlerindeki ayrýþma devam etmekle birlikte, takas anlaþmalarý ve yeni likidite imkanlarýyla finansal istikrarý öncelikleyen eþ güdümlü adýmlar atýlmaktadýr. Finansal piyasalar, merkez bankalarýnýn faiz artýrým döngülerini yakýnda sonlandýracaðýný beklentilerine yansýtmaktadýr" denildi.

MERKEZ BANKASI 2023 TOPLANTI TAKVÝMÝ

22 Haziran

20 Temmuz

24 Aðustos

21 Eylül

26 Ekim

23 Kasým

21 Aralýk