Model fabrikaların ikisi kasımda hizmete giriyor
ABONE OL

İmalat sanayinin dönüşümünü sağlayacak model fabrikalar geliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sanayiciler için ‘Dijital Dönüşüm Merkezleri’ kurduklarını belirterek bu merkezlerde sanayicilerin, deneyimsel eğitim ve danışmanlık hizmetleri alacağını söyledi. Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) genel merkezinde gerçekleştirilen ‘Sanayide Dijital Dönüşüm Günleri’nin dördüncüsünde yaptığı konuşmada, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük icraat programında bulunan sanayiciler için model fabrika projelerinin hayata geçirilmeye başlandığını belirterek “Sanayicilerimiz için dijital dönüşüm merkezleri kuruyoruz. Bu merkezlerde sanayicilerimiz deneyimsel eğitim ve danışmanlık hizmetleri alacaklar. Dijital dönüşümün teori ve uygulamasını gerçek bir üretim ortamında deneyerek öğrenecekler. Bu kapsamda Ankara ve Bursa’da model fabrikalarımızı Kasım ayında hizmete açıyoruz. Bunun yanı sıra İzmir,  Gaziantep, Mersin , Konya ve Kayseri model fabrika projelerinin de planlaması yapıldı. Fon kaynakları bulundu. Biliyorsunuz model fabrikalar 100 günlük icraat programının da bir parçasıydı” dedi.   

MAKİNECİLERLE BULUŞTU

Bakan Varank, TÜSİAD’ın ardından Makine İhracatçıları Birliği’ne de sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette Varank’ın önceki gün açıkladığı ‘Yerli Makine Teçhizat Destek Programı’ değerlendirildi. Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, ‘yerli makine teşviki’ne yönelik programın, sanayiciye Türk makinesi kullandırmak açısından önemli olduğunu söyledi.

TÜSİAD’A ÇIKARMA YAPTIK

Mustafa Varank, medyanın ‘TÜSİAD’dan Ankara’ya çıkarma’ manşetlerini atmayı çok sevdiğini belirterek, “Bu sefer biz TÜSİAD’a, İstanbul’a çıkarma yapmış olduk, hem de istişarelerde bulunduk, bizzat kendilerinden konularını dinlemiş olduk” yorumunu yaptı. Bunun üzerine TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik de Bakan Varank’a “Ayaklarınıza sağlık Sayın Bakanım” dedi.