Moody's Türkiye kararýný açýklayacak: En az 1 kademe not artýþý bekleniyor
ABONE OL

Piyasalar, uluslararasý kredi derecelendirme kuruluþu Moody's'in cuma günü açýklayacaðý kredi notu kararýna odaklanýrken, iþ dünyasýnýn önemli temsilcileri kuruluþtan güçlü not artýþý bekliyor. Ocak ayýnda Türkiye'nin not görünümünü yukarý yönlü revize eden Moody's'in, deðerlendirmesini 19 Temmuz Cuma gecesi yayýnlamasý bekleniyor. Yabancý ilgisinin arttýðý dönemde kredi notu kararý önem taþýyor. Beklentiler kredi notunun en az 1 puan artýrýlarak B3'ten B2'ye çýkarýlmasý yönünde. Ancak 2 kademe artýþ düþünenler de bulunuyor.

GÖRMEZDEN GELMEYECEK

Akþam Gazetesi'nin haberine göre, BankPozitif Kredi ve Kalkýnma Bankasý Yönetim Kurulu Baþkaný Dr. Erkan Kork, "Türkiye, uluslararasý piyasalarda güçlü bir itibara sahip. Notumuzun iki kademe birden artýrýlacaðý kanaatindeyim. Tek kademe artýþý olsa bile Moody's'in yýl sonuna doðru sürpriz bir kararla takvim dýþý bir deðerlendirmeye giderek ülkemizin notunda yeni bir artýþ yapabileceðini düþünüyorum. Türkiye'nin CDS ve diðer risk göstergelerinde kaydettiði güçlü iyileþmeler, gri listeden çýkýþ ve bütçenin iyi gitmesi daha öngörülebilir bir politika çerçevesinin oluþmasýna katký saðladý. Bu kuruluþlar bu tabloyu görmezden gelemeyecektir" diye konuþtu.

Fitch Ratings ve S&P bu sene yayýmladýðý raporlarda Türkiye'nin notunu artýrýrken, Moody's ise ocak ayýnda Türkiye'nin kredi notu görünümünü "duraðan"dan "pozitif"e çýkarmýþtý.