MÜSÝAD INVEST, Türk Cumhuriyetleri arasýndaki yatýrýma öncülük ediyor
ABONE OL

Müstakil Sanayici ve Ýþadamlarý Derneði (MÜSÝAD), MÜSÝAD INVEST oluþumuyla birlikte yeni dýþ yatýrýmlara öncülük ve rehberlik edecek olan yatýrým fýrsatlarýnýn ikinci büyük toplantýsýný Türk Cumhuriyetleri temasýyla gerçekleþtirdi. MÜSÝAD Genel Baþkaný Mahmut Asmalý, Özbekistan Ýstanbul Baþkonsolosu Þerzad Abdunnazarov, MÜSÝAD INVEST Baþkaný Serhat Kýsakürek, T.C. Cumhurbaþkanlýðý Yatýrým Ofisi Baþkan Yardýmcýsý Furkan Karakaya ve Gençlik Geleceðimiz Vakfý Ýcra Direktörü Khayrulla Sattarov'un katýlýmýyla gerçekleþen program açýlýþ konuþmalarýyla devam etti. 300'den fazla iþ adamýnýn katýlým saðladýðý programda, MÜSÝAD INVEST'in yatýrým enstrümanlarý ve sahip olduðu að tanýtýldý. Programa katýlým saðlayan ülke heyetleri ve MÜSÝAD'lý iþ insanlarý arasýnda B2B görüþmeler yapýldý.

MÜSÝAD Genel Baþkaný Mahmut Asmalý açýlýþ konuþmasýnda, MÜSÝAD INVEST markasýyla MÜSÝAD'ýn öncelikli hedeflerinden bahsederek, "MÜSÝAD'ýn global tecrübesinin bir çýktýsý olan INVEST ile Türkiye'deki yatýrým ortamýný zenginleþtirmeyi hedefliyoruz" diye konuþtu.

NÝTELÝKLÝ BÝR TÝCARET AÐI KURULUYOR

MÜSÝAD Genel Baþkaný Mahmut Asmalý konuþmasýnda, MÜSÝAD INVEST sayesinde nitelikli bir uluslararasý ticaret aðýnýn da oluþtuðunu belirterek, bu að ile Türkiye'nin yatýrým iklimine katkýda bulunmayý amaçladýklarýný belirtti.

Asmalý konuþmasýnda þunlara deðindi:

"MÜSÝAD INVEST sayesinde yalnýzca ülkemizde deðil, dünyanýn pek çok bölgesinde birçok farklý sektörde ve alanda MÜSÝAD'ýn engin tecrübesinden faydalanmak mümkün olacak. Ofislerimizde; þirket kuruluþu, vergi ve muhasebe, denetim gibi mali konulardaki danýþmanlýklarýn yanýnda; þirket birleþmeleri ve devirleri, yeni çýkan kanun ve mevzuatlara dair hukuki konularda danýþmanlýk gibi çeþitli hizmetlerden de faydalanabileceksiniz. Ayrýca, imalat sanayi, tarým, enerji, gayrimenkul sektörleri ile saðlýk ve turizm gibi hizmet sektörüne yönelik sektörel pazar araþtýrmalarý, yatýrým danýþmanlýðý, ÇED, yatýrým teþvikleri gibi konularda sektörel danýþmanlýk hizmetleri de yine burada verilecek. Bunlarýn yanýnda; sanal ofis, marka ve patent, insan kaynaklarý, eðitim, gümrük ve lojistik, IT, tanýtým, sigorta, fuarcýlýk, turizm, çeviri ve tercümanlýk gibi kurumsal hizmetleri de MÜSÝAD INVEST ile almak mümkün olacak."

Genel Baþkan Asmalý, Türk Cumhuriyetler temasý altýnda birleþtirdikleri programýn da özetine deðinerek sözlerini þöyle sürdürdü:

"Türkiye, küresel ticaret aðýnýn tam ortasýnda yer aldýðý gibi, ayný zamanda birçok ticari rotanýn da transit güzergâhýnda bulunmaktadýr. Ülkemizin dýþ ticaret hacmi, her geçen gün artýþ gösterirken; özellikle Türk Cumhuriyetleriyle gerçekleþtirdiðimiz ticaret, her yýl belirgin þekilde karþýlýklý olarak artmaktadýr.

Bizler, MÜSÝAD'ýn kurumsal hafýzasýndan faydalanarak, ticari baðlarýmýzý güçlendirmek adýna Türk Cumhuriyetlerinden iþ insanlarýnýn bizimle birlikte yol yürümesini çok önemli buluyoruz. Bu nedenle, yatýrým potansiyeli bulunan uluslararasý yatýrýmcýlarý, MÜSÝAD üyeleri ile buluþturmak için MÜSÝAD INVEST Uluslararasý Yatýrým Networking Toplantýlarýmýzý ilerleyen dönemlerde de düzenlemeye ve bu toplantýlarýmýzdan çok olumlu geri dönüþler almaya devam edeceðiz inþallah."

MÜSÝAD INVEST GÜVENÝLÝR BÝR ARACI OLMAYI BAÞARDI

MÜSÝAD INVEST Baþkaný Serhat Kýsakürek yaptýðý konuþmasýnda, MÜSÝAD INVEST'in güvenilir bir aracý olmayý baþardýðýný belirterek, ana hedeflerinin Türkiye'nin yatýrým iklimine katký saðlamak olduðunu vurguladý. Konuþmasýnda Kýsakürek:

"Dinamik ve saðlam ekonomisiyle Türkiye, uluslararasý doðrudan yatýrýmlar çekmek için yatýrýmcý dostu politikalar ve geniþ yetenek havuzunun yaný sýra küresel pazarlara eriþim sunmaktadýr. Türkiye'nin jeostratejik konumu, üretim kabiliyeti, genç ve dinamik nüfusu ve geliþmiþ lojistik altyapýsýyla, çok uluslu þirketlerin üretim faaliyetlerinin Ar-Ge merkezleri, tasarým ekipleri, satýn alma ofisleri, lojistik üsleri ve bölgesel yönetim merkezleri ile desteklendiði bölgesel bir güç merkezi hâline gelmiþtir. Bu doðrultuda MÜSÝAD INVEST olarak bizde Türkiye'nin bu iklimine katký saðlamak için faaliyetlerimize ara vermeden devam ediyoruz." diye konuþtu.

MÜSÝAD INVEST'in faaliyetlerinden ve çalýþma alanlarýndan bahseden Kýsakürek sözlerini þöyle sürdürdü:

"Þu ana ana kadar tüm üye firmalarýmýzýn sýnýflandýrmasýný yaparak yatýrýmcýnýn talep ettiði sektör ve hacimlere göre daðýlýmlarýný yaptýk. MÜSÝAD INVEST'in odak noktasýný ve stratejik faaliyet planýný ortaya koyduk. Bunun için derinlemesine çalýþtýk. Bu noktada icra kurulumuzu oluþturarak faaliyetlerimize baþladýk. Amaçlarýmýz doðrultusunda sürdürülebilir bir yapý kurmak için web sitemizi oluþturduk. Web sitemiz içerisinde yer alan Yatýrýmcý Olmak Ýçin ve Yatýrým Arayýþýn Ýçin Baþvur sistemiyle, hýzlý eþleþtirmeleri saðlamak için çözümler geliþtirdik.

Yine amaçlarýmýz doðrultusunda bölgesel yatýrým buluþmalarýný gerçekleþtirmeye baþladýk ve ilkini MENA bölgesi çerçevesinde organize ettik. Yatýrýmcý potansiyelimizin artýrýlmasý için, uluslararasý iþ birlikleri kurduk ve kurmaya da devam ediyoruz. COP'28'e katýlarak büyük atýlýmlar yaptýk. IRENA'nýn Genel Kurulu'na katýlan tek gözlemci STK olduk. Bugün de ikinci bölgesel yatýrým buluþmamýz olan Türk Cumhuriyetlerinden yatýrýmcýlarý aðýrlýyoruz. Bu bölgesel buluþmalarýmýzda ana hedef olarak, az protokol konuþmasý odaklý iþ prensibini benimsiyoruz.

Bu buluþmalar kapsamýnda sektörlerine göre yatýrým arayan ve yatýrýmcý firmalarýmýzý buluþturmayý hedefliyoruz."

TÜRK DEVLETLERÝ TEÞKÝLATI ETKÝN ROL OYNAMAYI SÜRDÜRÜYOR

T.C. Cumhurbaþkanlýðý Yatýrým Ofisi Baþkan Yardýmcýsý Furkan Karakaya ise yaptýðý konuþmasýnda Türk Devletler Teþkilatý'nýn kuruluþundan ve sürecinden bilgiler verdi. Karakaya yaptýðý konuþmasýnda:

"Türkiye ortak dili konuþan kökeni ayný olan dost ve kardeþ ülkelerle iþ birliðini daima önemsemiþtir. Sayýn Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan, ülkemizin affettiði bu önemi daima hassasiyetle temsil etmiþtir. Bu doðrultuda Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn da giriþimleriyle 3 Ekim 2009'da imzalanan Nahçývan Anlaþmasý ile merkez Ýstanbul'da olmak üzere Türk Dili Konuþan Ülkeler Ýþ Birliði Konseyi kurulmuþtur. Bu geliþim bildiðiniz üzere akabinde Türk Devletleri Teþkilatýna evrilmiþtir. Kýsa süre içerisinde teþkilat kurumsallaþmasýný tamamlamýþ ve bünyesinde oluþturulan komisyonlar aktif olarak çalýþýr hâle gelmiþtir. Bu çalýþmalarýn sonucu olarak her yýl Türk dünyasýnýn farklý ülkelerinde farklý temalarla zirveler düzenlenmiþtir. Sosyal ve kültürel baðlarýn yaný sýra ekonomik baðlarý da güçlendirilmesi, üye ülkeler arasýndaki yatýrým ortamýnýn iyileþtirilmesi ve iþ birlikleri artýrýlmasý hususu da ayrý bir madde olarak ele alýnmýþtýr ve etkin rol oynamayý sürdürmüþtür. Bu doðrultuda Türk Devletleri Teþkilatý ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaþkanlýðý Yatýrým Ofisi olarak önümüzdeki aylarda Türk Dünyasý Ýþ ve Yatýrým Forumu'nun planlandýðýný ve hazýrlýk çalýþmalarý yapýldýðýný müjdesini de buradan paylaþmak istiyoruz. Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn liderliðinde ve ortaya koyduðu Türkiye Yüzyýlý vizyonu çerçevesinde çalýþmalarýmýzý sürdürmeye devam edeceðiz" diye konuþtu.

MÜSÝAD INVEST ÝÞ BÝRLÝÐÝ ALANLARINI BÜYÜTÜYOR

MÜSÝAD INVEST Uluslararasý Yatýrým ve Networking Toplantýsý kapsamýnda Fonangels.com ile MÜSÝAD INVEST arasýnda iþ birliði protokolü imzalandý. MÜSÝAD INVEST'in faaliyetleri kapsamýnda deðerlendirilecek olan iþ birliðinde fonangels.com þirketiyle ortak çalýþmalar gerçekleþtirilecek. Protokolün imza töreninde konuþan MÜSÝAD INVEST Baþkaný Serhat Kýsakürek, MÜSÝAD INVEST'in iþ birliði alanlarýnýn büyümesinden duyduklarý sevinci dile getirdi.

Özbekistan'dan kalabalýk bir heyetin katýldýðý programda açýlýþ konuþmalarýndan sonra B2B görüþmeler gerçekleþtirildi. 300'den fazla iþ insanýnýn katýlým saðladýðý B2B görüþmelerde Türkiye'deki giriþimcilik ve yatýrým imkâný olan firmalara yatýrým yapma ve iþ birliði fýrsatlarý geliþtirilmesi ön görülüyor.

  • Yatýrým Ortamý
  • Uluslararasý Networking
  • Ýþadamlarý Derneði
  • MÜSÝAD
  • MÜSÝAD INVEST