Perþembe günü hizmete açýlýyor! 2 saat süren yolculuk 55 dakikaya düþecek
ABONE OL

Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu, Aydýn-Denizli Otoyolu'nun 70 kilometrelik kesiminin 17 Ekim perþembe günü hizmete açýlacaðýný bildirdi. Uraloðlu, Aydýn-Denizli Otoyolu'na iliþkin yaptýðý yazýlý açýklamada, geçen yýl yolun 93 kilometrelik kesimini hizmete açtýklarýný anýmsattý.

2 SAAT SÜREN YOLCULUK 55 DAKÝKAYA DÜÞECEK

Aydýn-Denizli Otoyolu Kavþaðý'ndan baþlayýp Kuyucak Kavþaðý'nda sonlanan 70 kilometrelik son kesiminde de çalýþmalarý tamamladýklarýný aktaran Uraloðlu, "Aydýn-Denizli Otoyolu'nun tamamý 17 Ekim perþembe günü araç trafiðine açýlacak. Otoyol projesiyle Aydýn ve Denizli arasýnda 2 saat süren yolculuk 55 dakikaya düþecek." ifadesini kullandý.

Uraloðlu, Aydýn ve Denizli'nin, Ege, Akdeniz ve Ýç Anadolu arasýnda ulaþýmý saðlayan kara yolu koridorunda bulunduðuna iþaret etti.

Bölgedeki ticari ve turistik trafiðin geçiþ noktasý olan güzergahýn, Ýstanbul-Ýzmir ve Ýzmir-Aydýn otoyollarý ile büyük bir güç kazandýðýný bildiren Uraloðlu, "Aydýn-Denizli Otoyolu'yla, Kapýkule'den baþlayarak Ýstanbul üzerinden Marmara ve Ege'yi geçip Akdeniz'e uzanan kesintisiz otoyol hattýnýn bir halkasýný daha hizmete açýyoruz." deðerlendirmesinde bulundu.

Uraloðlu, otoyolun tamamýnýn 6 þeritli 140 kilometre ana yol ve 4 þeritli 23 kilometre baðlantý yolu olmak üzere 163 kilometre uzunluðunda inþa edildiðine dikkati çekerek, açýklamasýnýn þöyle sürdürdü:

"Güzergah, Aydýn Çevre Yolu Otoyol Kavþaðý'ndan baþlayýp Dalama üzerinden Yenipazar'a, Büyük Menderes Nehri'nin ise güneyinden geçerek Kuyucak ilçesine ulaþýyor. Karapýnar'ýn kuzeyinden Azizabat ve Yamalak yerleþkelerinin güneyinden devam eden otoyol, D-320 Aydýn-Denizli Devlet Yolu'na paralel olarak Sarayköy'ün güneyinden geçiyor. Kumkýsýk mevkiinde D-320 Devlet Yolu'nun kuzeyine geçtikten sonra otoyol Denizli'yi çevreleyerek Çeltikçi, Korucuk ve Kocadere istikametinde ilerleyip Kocabaþ mevkiinde sonlanýyor."

- "TURÝZM POTANSÝYELÝ ARTACAK"

Bakan Uraloðlu, Aydýn ve Denizli arasýnda D-320 Devlet Yolu üzerinden 11 ilçe ve 46 sinyalize kavþak geçerek trafik þartlarýna göre 1,5 ila 2 saat süren yolculuðun, otoyol sayesinde 55 dakikaya inmesinin bölge halký için zamandan tasarruf saðlayacaðýný vurguladý.

Denizli Batý Çevre Yolu Kavþaðý Kumkýsýk ile Ýzmir Merkezi Liman Kavþaðý arasýndaki 220 kilometrelik otoyolun da 1 saat 40 dakikaya ineceðini bildiren Uraloðlu, þunlarý kaydetti:

"Böylece Aydýn'dan Denizli'ye devlet yolu üzerinden ulaþým süresi, otoyol tamamlandýðýnda Ýzmir'den Denizli'ye ulaþým süresine eþit olacak. Otoyolla zamandan 4,5 milyar lira, akaryakýttan da 800 milyon lira tasarruf edeceðiz, böylece yýllýk tasarruf 5,3 milyar lira olacak. Ayrýca yýllýk karbon emisyonunu 61 bin ton azaltarak çevreye de önemli katký sunacaðýz. Otoyolun hizmete girmesiyle Denizli'den Ýzmir Limaný'na sanayi ve tarým ürünleri daha hýzlý taþýnacak. Pamukkale, Efes, Didim ve Kuþadasý gibi turizm merkezlerine ulaþým kolaylaþacak. Böylece bölgenin turizm potansiyeli daha da artacak. Aydýn-Denizli Otoyolu kesiminin ardýndan sonraki etaplarda yapýlacak Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarý tamamlandýðýnda, Ýzmir ile Antalya arasýndaki 580 kilometrelik devlet yolu 440 kilometrelik otoyolla deðiþtirilecek. Böylece Ýzmir'den Antalya'ya ulaþým süresi 6-7 saatten 3-3,5 saate düþecek, iki büyük turizm merkezi birbirine daha da yakýnlaþacak."

Mega projede geri sayým baþladý

Bakan Uraloðlu: Kalkýnma Yolu mevcut ulaþtýrma koridorlarýnýn tamamlayýcýsý olacak

40 dakikalýk seyahat süresi 5 dakikaya inecek