Petrol hýrsýzlýðý ülke ekonomisine darbe vuruyor! 15'i daha imha edildi
ABONE OL

Afrika'nýn petrol ve doðal gaz zengini ülkesi Nijerya'da, kaçak ham petrolün yasa dýþý rafine edildiði 15 tesis imha edildi.

Nijerya Ordusu Halkla Ýliþkiler Müdür Vekili Danjuma Jonah Danjuma, yaptýðý yazýlý açýklamada, ülkenin petrol bölgesi Nijer Deltasý'nda ordunun petrol kaçakçýlarýna karþý hava operasyonlarý düzenlediðini belirtti.

Danjuma, operasyonlarda 15 kaçak petrol arýtma tesisinin daha imha edildiðini duyurdu.

Operasyonlarda petrol taþýyan 11 tanker ve birkaç teknenin ele geçirildiðini aktaran Danjuma, 115 bin litre çalýnan petrolün de ele geçirildiðini kaydetti.

Nijerya'daki petrol hýrsýzlýðý ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor.

Nijeryalý senatör Ned Nwoko, ülkede artan petrol hýrsýzlýðý ve boru hatlarýna saldýrýlar nedeniyle 2023'te 3 milyar dolardan fazla zarar oluþtuðunu açýklamýþtý.

- 37 MÝLYAR VARÝLLÝK PETROL REZERVÝ

Nijerya'nýn tespit edilmiþ petrol rezervleri, yaklaþýk 37 milyar varil ve dünyadaki rezervlerin yüzde 3,1'ini oluþturuyor.

Ham petrol üretiminde dünyanýn ilk 15 ülkesi arasýnda bulunan Nijerya, dünyada en fazla petrol rezervine sahip 8. ülke ve petrol ihracatý bakýmýndan da 6. sýrada yer alýyor.

Petrol yataklarýnýn bulunduðu Delta bölgesinde, silahlý gruplarýn petrol alanlarýna sabotajlarý, çatýþmalar ve adam kaçýrma gibi olaylar yaþanýyor.

"Libya ve Basra'da aktif olacaðýz"

Ýç savaþ sonrasý bölgeyi terk etmiþlerdi! Türkiye'yi örnek alýp dönüþ yapabilirler

Dolarla petrol satmayý býraktýlar!