Türkiye'ye fýrsat doðdu: Baþka ülkelerde gaz ve petrol aranacak
ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Fatih Dönmez'in Körfez mesaisi "verimli" geçti.

Bakan Dönmez'in öncülüðündeki ziyaretlerden ilki Umman'a gerçekleþti. Burada Umman Enerji ve Maden Bakaný Salim Al Aufi ile görüþen Bakan Dönmez, ardýndan da Katar'da Enerji Ýþlerinden Sorumlu Devlet Bakaný Saad Sherida Al-Kaabi ile bir araya geldi.

KÖRFEZ ÇIKARMASI: TÜRKÝYE ÝÇÝN ALTIN FIRSAT

Dönmez, Körfez ülkelerindeki temaslarýna iliþkin yaptýðý deðerlendirmede, "Dost ve kardeþ ülke Umman ile bugüne kadar doðal gaz ticareti yapmamýþtýk ancak görüþmeler gayet olumlu geçti. Þartlarýn uygunluðuna baðlý olarak BOTAÞ ve Umman doðal gaz ticareti þirketi arasýnda devam edecek görüþmelerde inþallah karþýlýklý bir anlayýþ ve anlaþma olursa gaz ticaretine baþlayabileceðiz." diye konuþtu.

Umman'ýn yenilenebilir enerji alanýnda ileriye dönük projelerinin de olduðuna iþaret eden Dönmez , "O konuda iþ birliði teklif ettiler. Gerek kamu gerekse özel sektör eliyle oradaki fýrsatlarý deðerlendireceðiz." dedi.

PETROL VE DOÐAL GAZ HAMLESÝ

Dönmez, Katar'da da görüþmelerin verimli geçtiðini belirterek, "Katar Enerji Ýþlerinden Sorumlu Devlet Bakaný Sayýn Saad Sherida Al-Kaabi ile 'Öteden beri devam eden iþ birliðimizi nasýl geliþtirebiliriz' diye konuþtuk. Sadece doðal gaz ticaretinde deðil, Türkiye'de, Katar'da veya üçüncü ülkelerde petrol ve gaz konusunda arama-üretim faaliyetleri dahil olmak üzere fýrsatlarýn deðerlendirilmesi hususunu ele aldýk. Ýnþallah önümüzdeki günlerde bu konularda somut adým atmayý bekliyoruz." deðerlendirmesinde bulundu.

Dönmez'e ziyaretlerinde, Boru Hatlarý ile Petrol Taþýma AÞ Genel Müdürü Burhan Özcan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklýðý Genel Müdür Yardýmcýsý Zühtü Batý ve bakanlýk yetkilileri eþlik etti.