Rize'deki lojistik limanýnýn yapýmýna devam ediliyor
ABONE OL

Baydaþ, valilikte düzenlenen toplantýda, kentte süren yatýrýmlarla ilgili bilgi verdi.

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'a Rize'yi ziyaretinde valilik binasýnýn artýk ihtiyaca yanýt vermediðini ilettiklerini belirten Baydaþ, "Yeni valilik binasýnýn projesini kendisine takdim ettik. Burasý da dolgu üzerinde ve zeminde korozyonlar var. Rize Valiliði binamýzý inþallah yenileyeceðiz. Önümüzdeki sene baþlamayý ümit ediyoruz. Yeni hükümet konaðýný inþallah þehrin hizmetine ve gelecek yýllarýna dahil etmiþ olacaðýz." dedi.

Baydaþ, Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðýnca Ýyidere'de yapýmý süren Lojistik Limaný Projesi'ne iliþkin de þu deðerlendirmede bulundu:

"Bu þehrin en büyük meselelerinden birisi lojistik limandýr. Hiç gündemden düþürmememiz gereken bir konudur. Türkiye'nin en büyük dördüncü lojistik limaný þehrimize yapýlýyor. Bu limanýn verimli çalýþabilmesinin en önemli adýmlarýndan bir tanesi limaný besleyecek yollarýn olmasýdýr. Ovit Tüneli, onun ve arkasýnda yer alan Ýkizdere ve Erzurum baðlantý yollarýnýn yapýlmasý meselesidir. O limanýn demir yolu baðlantýsýnýn olabilmesidir. Asya'yý Avrupa'ya baðlayan, Çin'i baðlayan demir yolu hattýnýn Karadeniz'e ulaþacak noktasýnýn Ovit Tüneli ile lojistik liman baðlantýsýnýn olmasý lazým ki o lojistik limaný biz saðlýklý bir biçimde daha ileri bir vizyonla kullanabilelim."

Vali Baydaþ, korozyonun olduðu belirlenen Kurtuluþ Ýlkokulu'nun yýkýlarak yeniden yapýlacaðýný belirterek, "Yýkým iþlemleri baþladý. Ayný yerde yine okulu yapacaðýz. Öðrencilerimiz, okul yapýlýncaya kadar Doðuþ Çay Ýlkokulu'na gidecekler." diye konuþtu.

  • lojistik liman
  • rize
  • liman