Rusya'dan Türkiye'ye yeşil ışık: Beklenenden daha önce olacak...
ABONE OL

Batı'nın enerji yaptırımına maruz kalan Rusya'nın resmi haber ajansı TASS, Türkiye'de kurulacak doğal gaz merkezi için Türk bir yetkiliye dayandırdığı haber yayımladı. Rusya'nın, Türkiye'de kurmayı planladığı doğal gaz merkezi için dikkat çeken bir iddia oraya atıldı. Söz konusu iddiada, "Türkiye'deki gaz merkezinin yol haritası yıl sonundan önce hayata geçirilebilir" denildi.

RUSYA, TÜRKİYE İÇİN RESMEN DÜĞMEYE BASTI

Rusya'nın uluslararası doğal gaz sevkiyatını sürdürmek için Türkiye'de kurmayı planladığı gaz merkezi hakkında çarpıcı bir gelişme yaşandı. Rus basını TASS doğal gaz merkezi için tarih verdi. Buna göre, Rusya, Türkiye'deki kurmak istediği merkezi beklenenden daha önce kurup faaliyete geçirecek.

Rusya'nın Türkiye'de kurmayı planladığı doğal gaz merkezine yönelik Rus basınında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Rus basını TASS'ta yer alan haber göre, Türk diplomatik çevrelerinden bir kaynak, yaptığı açıklamada, Türkiye'de uluslararası bir gaz merkezi oluşturmaya yönelik yol haritasının yılsonundan önce hayata geçirilebileceğini söyledi.

Söz konusu açıklamada Türk kaynağın, "Türkiye Enerji Bakanlığı ile Gazprom arasında, projenin uygulanmasına yönelik pratik adımlar atmaya başlamamızı sağlayacak bir yol haritasının hazırlanması ve imzalanması konusunda bir anlaşmaya varıldı. Bu, yılsonundan önce gerçekleşebilir." dediği aktarıldı.

MOSKOVA'DA GÖRÜŞME OLMUŞTU

Ekim ayında Moskova'da düzenlenen Rusya Enerji Haftası'nda Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak ve Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye topraklarında uluslararası bir gaz merkezi oluşturulması konusunu ele almıştı. Müzakerelerin ardından proje yol haritasının yakın zamanda imzalanacağı yönündeki iyimserliklerini dile getirilmişti.

Star Gazetesi