Savunmadaki KOBÝ'ler yeni görevler için IDEF'te
ABONE OL

AA muhabirinin aldýðý bilgiye göre, Türkiye'nin ilk savunma ve havacýlýk kümelenmesi OSTÝM Savunma ve Havacýlýk Kümelenmesi (OSSA), 17-20 Aðustos'ta düzenlenecek fuarda, sektördeki yerli ve milli projelere yapýlan katkýlarý, ürün ve hizmetleri katýlýmcýlara sergileyecek.

Ýstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleþtirilecek fuara, OSSA ve 50 üye firmasý katýlacak.

Ankara baþta olmak üzere Balýkesir, Bursa, Ýstanbul, Ýzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin'den 270'in üzerinde üye firmasý ile 10 bine yakýn çalýþan ve 50'nin üzerinde faaliyet kolunu bünyesinde bulunduran OSSA, fuarda, her biri alanýnda kritik iþlere imza atan üyeleri, projeleri ve ekosistemi ile boy gösterecek.

IDEF 2021'de, OSSA ve üyeleri, kara, hava ve deniz platformlarý için, Ar-Ge/tasarým, yazýlým, kompozit, elektronik, elektromekanik, kablaj, talaþlý imalat, sac þekillendirme, yüzey geliþtirme, test/kalibrasyon, kaplama/boya, optik sistemler, hidrolik sistemler, makine/ekipman üretimi ve insansýz sistemler ile birçok nihai ürün ve alt sistemlerin üretimi gibi kabiliyetlerini tanýtacak.

- DÜNYA ÇAPINDA SES GETÝREN PROJELERÝN PAYDAÞLARI

OSSA Yönetim Kurulu Baþkaný Mithat Ertuð, AA muhabirine, OSSA'nýn 2008 yýlýnda OSTÝM'in destekleriyle kurulduðunu söyledi.

IDEF 2021'in savunma ve havacýlýk sanayisi için önemine deðinen Ertuð, fuarýn, küresel að geliþtirme ve tanýtým için deðerli bir fýrsat olduðunu dile getirdi.

Küme olarak savunma sanayisi KOBÝ'lerini ulusal ve uluslararasý pazarlarda rekabet edebilir hale getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Ertuð, "OSSA ve üyeleri hakkýnda bilgi almak ve iþ birliði yapmak isteyen tüm ilgilileri standýmýza davet ediyoruz. IDEF 21'de, ziyaretçilerimize kümemizi anlatmak ve firmalarýmýzý tanýtmaktan mutluluk duyacaðýz. Küme ekosistemimiz oldukça geniþ ve her biri alanýnda tecrübe sahibi firmalarýmýzýn birçoðu dünya çapýnda ses getiren projelerin paydaþý durumunda. Bu potansiyeli ihtiyaç duyan kurum ve kuruluþlara da aktarmak istiyoruz." dedi.