Serbest yatýrým fonlarýna yönelik esaslarda deðiþiklik
ABONE OL

Sermaye Piyasasý Kurulunun (SPK) Yatýrým Fonlarýna Ýliþkin Esaslar Tebliði'nde Deðiþiklik Yapýlmasýna Dair Teblið'i, Resmi Gazete'nin bugünkü sayýsýnda yayýmlandý.

Buna göre, serbest fonlar, portföy ve iþlem sýnýrlamalarýna tabi olmaksýzýn fonun KAP sayfasýnda yer alan yatýrým stratejileri ve limitler dahilinde yatýrým yoluna gidebilecek.

Ayrýca paylarýný serbest fonlarýn portföylerine alacak yabancý fonlar, ilgili otoriteden izin alacak. Hangi ülkelerde kurulu fonlarýn portföye alýnabileceðine fonun KAP sayfasýnda ilan edilen yatýrým stratejisinde yer verilecek ve serbest fonlarýn portföylerine alýnacak yabancý fon paylarýna iliþkin kýsýtlamalar getirilebilecek.

Serbest fonlarýn portföyüne türev araçlarýn yaný sýra swap sözleþmeleri de dahil edilebilecek. Serbest fonlarýn portföylerinde yer alan vadeli iþlem ve opsiyon sözleþmeleri ile swap sözleþmeleri nedeniyle maruz kalýnan risklere iliþkin limitlere fonun KAP sayfasýnda yer verilecek. Limitlerin aþýlmasý halinde ise kurucunun yönetim kurulu tarafýndan limitlere uyumun saðlanmasý amacýyla gerekli tedbirler alýnacak ve fonun KAP sayfasýnda ilan edilecek.

  • Serbest fonlar
  • portföy stratejileri
  • yatýrým limitleri