Seyahat süresi 4 saat 50 dakika kýsaldý! Yoðun talep var: Tam 55 bin kiþi tercih etti
ABONE OL

Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu, Ýstanbul-Sivas YHT aktarmasýz ekspres YHT seferlerine vatandaþlarýn yoðun ilgi gösterdiðini söyleyerek, 483 yolcu kapasitesine sahip tren setlerinde bir ayda 55 bin yolcunun seyahat ettiðini bildirdi.

Ulaþtýrma ve Altyapý Bakaný Abdulkadir Uraloðlu, Ýstanbul-Sivas YHT aktarmasýz ekspres YHT seferleri ile ilgili açýklamada bulundu. 4 Mayýs'ta ilk seferine çýkan Ýstanbul-Sivas doðrudan aktarmasýz ve ekspres YHT seferlerinin doðu ve batý bölgelerini hýzlý güvenli ve konforlu bir þekilde birbirine baðlayan çok önemli bir hat olduðunun altýný çizen Bakan Uraloðlu, "Cumhurbaþkanýmýz Recep Tayyip Erdoðan'ýn liderliðinde baþlattýðýmýz demiryolu hamlesinin en önemli projelerinden olan Ankara-Sivas YHT Hattý'nýn 26 Nisan 2023 tarihinde hizmete verilmesinin ardýndan Osmanlý'nýn Baþkenti Ýstanbul, Cumhuriyetimizin Baþkenti Ankara ve Selçuklu'nun Dar-ül Ala'sý Sivas arasýnda YHT ile kesintisiz seyahat mümkün hale geldi. Sivas, Ýstanbul arasýnda Yozgat, Kýrýkkale, Ankara, Eskiþehir, Arifiye, Ýzmit'te duruþ yapan YHT'ler Türkiye'nin ekonomisi, sanayisi geliþmiþ kadim þehirlerini birbirine baðladý" ifadelerini kullandý.

Ýstanbul-Sivas YHT seferleri sayesinde Sivas ve çevresindeki illerin Ýstanbul ve Ankara gibi büyük þehirlere ekonomik entegrasyonunun saðlandýðýný belirten Uraloðlu, "Hattýmýz sayesinde hem iþ gücü mobilitesi hem de turizm potansiyeli arttý, bölgedeki yerel ekonomiye canlýlýk geldi" dedi.

"YHT, ÝSTANBUL'DAN SÝVAS' A 12 SAAT OLAN YOLCULUÐU ORTALAMA 7 SAAT 10 DAKÝKADA TAMAMLIYOR"

Özellikle Ankara-Sivas arasýnda birçok mühendislik harikasýnýn bulunduðu hattýn 4 mevsim seyir keyfi sunduðunu, modern ve yüksek teknoloji altyapýsýyla göz doldurduðunu vurgu yapan Bakan Uraloðlu sözlerine þöyle devam etti:

"YHT hatlarýnda inþa edilen tüneller, viyadükler ve köprülerin hepsi yüksek teknoloji barýndýran mühendislik harikasý yapýlar. YHT'ler bu hatta 4 mevsim seyir güzelliði sunarken, saatte 250 kilometre hýz yaparak Ýstanbul'dan Sivas'a 12 saat olan yolculuðu ortalama 7 saat 10 dakikada tamamlýyor. Yüksek hýzlý trenlerimiz, yolcularýmýza konforlu yolculuðun yaný sýra internet gibi önemli hizmetler sunarak keyifli bir seyahat deneyimi saðlýyor."

Ýstanbul ile Sivas arasýndaki yolculuk süresini önemli ölçüde kýsaltan Ýstanbul-Sivas Yüksek Hýzlý Trenlerine vatandaþlarýn ilgisinin büyük olduðunu dile getiren Bakan Uraloðlu, bu hatta kullanýlan 483 yolcu kapasitesine sahip setlerin yüzde 90 doluluk oraný ile seferlerini yaptýðýna vurgu yaptý ve hatta bir ayda 55 bin yolcunun seyahat ettiðini aktardý.

Trenin adý kara olsa bile modern teknolojiye sahip YHT setlerinin çevreci yaný ile öne çýktýðýna vurgu yapan Bakan Uraloðlu, "Günümüzde her bir eylemimiz karbon ayak izi býrakýyor, Ulaþtýrma ve Altyapý Bakanlýðý olarak lojistik kaynaklý sera gazý emisyonu ve hava kirliliðini azaltýlmak adýna daha verimli ulaþým ekosistemi oluþturmak için tedbirleri alýyoruz. Son 22 yýlda demiryolu öncelikli politikalarýmýz sonucu hayatýmýza giren YHT'ler enerji verimliliði ile çevre dostu ulaþým alternatifi sunuyor" dedi.