Sipariþte sýkýntý yok! ''Baklava sarýsý'' 8 Milli Elektrikli Tren Seti yýl sonunda raylara inecek
ABONE OL

Büyükþehir Belediyesinden yapýlan açýklamaya göre, Baþkan Fatma Þahin ve beraberindeki heyet, Sakarya'da TÜRASAÞ Genel Müdürlüðünü ziyaret etti.

Gaziray Projesi'nde kullanýlmak üzere TÜRASAÞ tarafýndan üretilen ve 32 vagondan oluþan 8 tren setinin yýl sonuna kadar teslim edilmesi hedefleniyor.

Baþkan Þahin ve beraberindeki heyet, kentte vatandaþlara hizmet edecek tren setlerini inceledi.

Tren setlerinin rengi ise Büyükþehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarý üzerinden en çok oy olan "Baklava sarýsý" olarak belirlendi.

Açýklamada görüþlerine yer verilen Baþkan Þahin, GAZÝRAY Projesi ile kara tren hattýnýn dönüþtürüldüðü ve þehrin toplu taþýmasýna önemli katký saðlandýðýný aktararak þunlarý kaydetti:

"GAZÝRAY baþlayýnca baþkentten kiralýk tramvaylar geldi ve çalýþmaya baþladý. Biz beyannamemizde de söylemiþtik motorunu yüzde 100 yerli ve milli olarak üretilmiþ tren setinin bu yýlýn sonunda montajýný tamamlayarak denemelerine baþlayacaðýmýzý. Bu yüzden bugün buraya Sakarya'ya üretim tesislerine geldik, yerinde, üretimin ilerlemesini iki teknik grup üzerinden geçtik, sahada yapýlan çalýþmalarý gördük. Halkýmýza renk için anket yapmýþtýk, þehre çok yakýþacak bir rengi seçmiþ olduk. Koltuklar Gaziantep'e özel tasarlanmýþ durumda."

TÜRASAÞ Genel Müdürü Mustafa Metin Yazar da üretimlerin devam ettiðini ve yýl sonunda sevkiyatlarýn baþlayacaðýný ifade etti.

Sipariþ ve tedarik konusunda bir sýkýntý bulunmadýðýný dile getiren Yazar, þunlarý ifade etti:

"Son gelinen þekliyle kasým ayý itibarýyla montajý bitirmiþ olacaðýz ve sevkiyatýmýzý yýl sonuna kadar yapýp Gaziantep'te testlere baþlamýþ olacaðýz. Bu trenin özelliði þu, bütün yer sistemi yerli ve milli olarak tasarlanýp üretildi. Bütün trenin kontrollerini saðlayan sistemleri de yerli ve milli olarak gerçekleþtirildi. TÜRASAÞ'ýn ürettiði ilk yerli ve milli tren seti, yer seti ve tren kontrol yönetim sistemi Gaziantep'in GAZÝRAY hattýnda kullanýlmýþ olacak."