Somali'nin ardýndan þimdi de Sao Tome... Türkiye kýtalar arasý yeni enerji hamlesine hazýrlanýyor
ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, Sao Tome ve Prinsipe Altyapý ve Doðal Kaynaklar Bakaný Jose do Nascimento Carvalho de Rio ile ülkenin offshore sahalarýnda hidrokarbon alanýnda iþbirliklerinin deðerlendirildiðini bildirdi.

TÜRKÝYE'DEN SOMALÝ'NÝN ARDINDAN ÞÝMDÝ DE SAO TOME VE PRÝNSÝPE

Bayraktar, sosyal medya platformu X'te görüþmeye iliþkin paylaþým yaptý.

Bakan Bayraktar paylaþýmda þu ifadeleri kullandý:

"Ýstanbul'da Sao Tome ve Prinsipe Altyapý ve Doðal Kaynaklar Bakaný Jose do Nascimento Carvalho de Rio ile bir görüþme gerçekleþtirdik. Görüþmede Sao Tome ve Prinsipe'nin offshore sahalarýnda hidrokarbon alanýnda geliþtirebileceðimiz iþbirliklerini deðerlendirdik. Somali'yle yaptýðýmýz anlaþmayla baþlattýðýmýz kýtalar arasý çalýþmalarýmýzý geniþletmek için uluslararasý enerji diplomasimizi sürdürüyoruz."

- SOMALÝ SULARINDA ÝÞBÝRLÝÐÝ VE KEÞÝF ÇALIÞMALARI

Öte yandan, bugün, Türkiye-Somali iliþkileri için kritik bir aný iþaret ediyor.

Türkiye'nin denizcilik alanýndaki gururu olan Oruç Reis Sismik Araþtýrma Gemisi, Ýstanbul Boðazý'nda düzenlenen bir veda töreninin ardýndan Somali'ye doðru yola çýkmaya hazýrlanýyor.

Bu misyon, Türkiye ile Somali arasýnda imzalanan Savunma ve Ekonomik Ýþbirliði Çerçeve Anlaþmasý sayesinde mümkün hale geldi ve Somali sularýnda iþbirliði ve keþif çalýþmalarýnýn artmasý için zemin hazýrlýyor.

Bu anlaþma Savunma ve Ekonomi Ýþbirliði Çerçeve anlaþmasýnýn bir parçasý olarak deðerlendiriliyor.

Türkiye'nin hamlelerine yoðun ilgi

Sýnýr ötesi görevine hazýr

Cumhurbaþkaný Erdoðan, Oruç Reis'i Somali'ye uðurladý